kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Yabancı yatırımcı, satın almaları seçimden önce bitirmek için sıraya girdi'

FURKAN ALP
Yabancı yatırımcıların danışmanlık hizmetlerinde seçim sürecine girilmesiyle birlikte bir artış yaşandığını belirten Deloitte Türkiye Yönetim Ortağı Hüseyin Gürer, seçimden sonra satın alma ve birleşmelerin pahalanacağı görüşünde..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yabancı yatırımcı, satın almaları seçimden önce bitirmek için sıraya girdi'
Denetim, Finansal danışmanlık, Vergi ve Yönetim Danışmanlığı ve Kurumsal Risk alanlarında hizmet veren Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Ortağı Hüseyin Gürer, 2007 yılının iki seçimli bir yıl olmasına rağmen yabancı yatırımcıların ilgisinde bir gerileme olmadığını söyleyerek, "nisan ayında Cumhurbaşkanlığı ve erken seçim sürecinin başlamasıyla birlikte yabancı yatırımcılar yaptıkları anlaşmaları bir an evvel bitirmek için neredeyse sıraya girdi. 22 Temmuz tarihinden önce satınalma ve birleşmeleri sonuçlandırmak için herkes elini çabuk tutuyor. Seçimden sonra satın almaların pahalanacağı görüşü ağırlık kazandı" dedi. Türkiye'de yatırım yapmaya gelen yatırımcılar ile seçim senaryoları üzerine konuşmadıklarını ifade eden Hüseyin Gürer, Türkiye'de özellikle son dönemde ekonominin belirli sistemler üzerine oturduğunu kaydetti. Gürer, yatırımcının ekonomik istikrara büyük önem verdiğini anımsatarak, yabancının yatırıma gelirken öncelikle ülkenin ekonomisine baktığını, yatırım ortamı için koalisyon veya tek parti olmasının o kadar da önemli olmadığını dile getirdi.

ENERJİDE KONSORSİYUM DÖNEMİ
Önümüzdeki dönemde yurtiçinde özellikle yerli sanayicilerin gayrimenkul yatırım ortaklıklarına büyük ilgi göstereceğini bildiren Gürer, GYO'ların (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı) daha da artacağını söyledi. Enerji sektörünün de vazgeçilmez yatırım alanlarından biri haline geldiğini anımsatan Gürer, bu alanda özellikle uluslararası anlaşmaları da beraberinde getiren konsorsiyum yatırımları olmasını beklediklerini ifade etti. Yerli yatırımcının global güçler ile stratejik ortaklıklar kurarak yatırımlara odaklanacağını belirten Gürer, elektrik, petrokimya ve rafineri yatırımlarının 10 yıl içinde büyük ivme kazanacağını söyledi. Kyoto Anlaşması'nın imzalanmaması halinde bile enerji yatırımlarının ön planda kalacağını kaydeden Gürer, Türk sanayicilerinin de rekabete yoğun ilgi göstereceğini bildirdi. Teknoloji ve mali raporlama alanlarında yatırım yapıldığı taktirde KOBİ'lerin etkin bir şekilde büyüyeceğini öngören Gürer, marka olabilecek şirketlerin yabancıların ilgi odağı olacağını sözlerine ekledi.