kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sıla Okulu'nun temeli atıldı

Yeni Haber
Mardin'in Nusaybin ilçesinde çekimleri devam eden sıla dizisinin yapımcı şirketi tarafından yapılacak ilköğretim okulunun temeli görkemli bir törenle atıldı.

Yapımına geçtiğimiz ay karar verilen Sıla İlköğretim Okulu'nun temeli Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Söğütlü köyünde büyük bir kalabalığın katılımıyla atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Yönetmen Gül Oğuz, dizi projesinde en büyük desteğin Mardin'in olağanüstü görseli, hoşgörüsü ve mükemmel ev sahipliği olduğunu belirterek "Burası bizim ikinci evimiz oldu. Dizinin sezon finali nedeniyle buradan ayrılacağımız için üzgünüz. Bu okulun yapılmasında belki bu duygu içerisinde verilmiş bir karardır. Sonuçta ülkenin neresi olursa olsun ihtiyacı olan her yerde bizler olmalıyız diye düşünüyorum." dedi.

Dizi oyuncularından Cansu Dere (Sıla), köye kurulacak Sıla İlköğretim Okulu'nun bölgedeki çocuklar için çok iyi bir şans olduğunu belirterek, ekip olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve ailelerin okula çocuklarını göndermeleriyle hayatlarına çok daha güzel bir şekilde devam edeceklerini söyledi.

Devrim Saltıkoğlu (Cihan Ağa), ailelerin kız erkek ayrımı yapmadan çocukları okula göndermesini istedi.

Oyuncu Menderes Samancılar ise temeli atılan okulunun yeşeren ormanın başlangıcı olduğunu ifade ederek, "Sıla İlköğretim Okulu'nu burada bir orman gibi birlikte ve kardeşçesine yaşamanın temeli varsayıyoruz. Yaşasın Kardeşliğimiz, ülkemizin geleceği ve Cumhuriyet." dedi.

Nusaybin Kaymakamı Ersin Emiroğlu, bir idealle başlanan dizinin Doğu ve Güneydoğuda, insanlara mücadele etme azmini göstermiş bir dizinin amacı doğrultusunda yaptığı okul projesinin çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Emiroğlu, "Yöremizin çocukları çok zeki, çok çalışkan. Cehaletle mücadeleyi kendine şiar eden dizimiz 'Sıla', bu anlamda diziyi taçlandırmış durumda. İnanıyorum ki bu gün burada yaşadığımız mutluluk, tüm Nusaybinli işadamlarına örnek olacaktır." şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından okulun ilk temeline ilk harcı dizi oyuncuları Kaymakam Ersin Emiroğlu ile birlikte attı.

7 Eylül'de açılması beklenen okulun taşımalı eğitim merkezi olacağı ve çevre köylerden gelenlerle birlikte yaklaşık 420 öğrencinin eğitim alacağı belirtildi. Temel atma töreninin ardından dizi ekibi ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu.

Dizinin yapımcı şirketi FM tarafından Nusaybin'in Söğütlü köyünde yapımına karar verilen 8 derslikli Sıla İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine; Yönetmen Gül Oğuz, oyuncular Cansu Dere, Mehmet Ali Alakurt, Devrim Saltıkoğlu ve Menderes Samancılar, Nusaybin Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve vatandaşlar katıldı.