kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Banaz Mahmud

İngiltere'de de töre cinayeti

DIŞ HABERLER
Irak'tan İngiltere'ye göç eden ailenin 20 yaşındaki kızı kocasının tecavüz edip dövmesi nedeniyle evi terk etti. Bir aile yakınıyla aşk yaşayan genç kızın cesedi bahçeye gömülü halde bulundu..
Türkiye'de her yıl onlarca kadının ölümüne neden olan töre cinayetlerinin bir benzeri bu kez İngiltere'de yaşandı. Irak'tan İngiltere'ye göç eden Kürt asıllı Banaz Mahmud (20), evli olmasına karşın başka bir erkeği sevince ailesi tarafından önce iple boğazı sıkılarak öldürüldü. Ardından bir bavulun içine yerleştirilen genç kız arka bahçeye gömüldü.

GÖRÜCÜ USÜLÜ EVLENDİ
İngiltere'nin Mitcham bölgesinde yaşanan olayla ilgili olarak önceki gün görülen davada, genç kadının babası Mahmud Mahmud (52), suçlu bulundu. İngiliz gazetelerinin geniş yer verdiği habere göre, Banaz Mahmud 16 yaşında görücü usulü evlendirildi. Eşinin kendisine sürekli tecavüz etmesi ve dövmesi nedeniyle evi terk etmeye karar verdi. Bir yıl önceyse ailesinin bir tanıdığı olan Rahmat Süleymani ile tanıştı. Kısa sürede aralarındaki ilişki aşka dönüştü. Ancak, hâlâ evli olan Mahmud'un, Süleymani ile görüşmesine ailesi karşı çıktı. Bu nedenle bir kez ölesiye dövülen genç kadın, hastaneye kaldırılmasına karşın sığınma evi yerine annesinin yanına gitmekte ısrar etti. Birkaç hafta sonra Süleymani, Banaz'ı bulamadığı yönünde polise başvurunca arama emri çıkartıldı. Evi didik didik arayan İngiliz polisi, genç kadının cesedini bir valizin içine sıkıştırılmış bahçeye gömülü halde buldu. Baba Mahmud ile amcası tutuklandı.
Haberin fotoğrafları