kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Meğer neymiş?..

EFENDİM, kimlikteki resim bana benzemediği için pasaport polisi şüphelenmiş. Açıklama geldi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden.. Götürüp uzman personele inceletmişler. Sağlammış. Çıkışıma izin verilmiş.
Sarı Basın Kartımız, yasa ve genelgelerle kimlik yerine geçiyormuş ama, Kıbrıs'a giriş çıkışlarda, yalnız nüfus cüzdanının kullanılması için ikili anlaşma varmış.. Güzel.. O zaman pasaport polisi "Geçmez" demesin.. "Kıbrıs'a girerken sorun olabilir" desin..
Yanıtı acele gönderen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkürlerimle..
Bu arada, Kıbrıslı gazeteci dostum Ertan Birinci'den bir ricam var.. Bir sorsun bakalım, Cumhurbaşkanı Talat'a.. Türkiye'de, kimlik yerine geçerliği kanunda yazılı sarı basın kartımı Kıbrıs Türk Polisi kabul eder mi, etmez mi?.
Bu işi düzeltmemiz gerek..
Bu arada bin dokun demişler ya.. Şikâyet yağdı..
Örnek.. Denizcilerin liman cüzdanında altında Deniz Polisinin mührü ve imzası ile "Pasaport yerine geçer" yazısı varmış, ama geçmiyormuş.
Örnek.. İtalya'da oturma izni bitenlere, yenileme süreci içinde Ricevuta diye bir belge veriyorlarmış. Bizim pasaport polisi kız bilmiyor. "Bu belge ile sizi çıkarmam" diye tutturmuş.. Oya Yelim "Allah'tan bilen biri çıktı geldi de, uçağı kaçırmadım" diyor.
Sorun bizim sistemde.. Pasaport polisliği özel bir iş.. Çocuklar tam işi öğreniyorlar, hadi, tayin ne bileyim bir başka uzmanlık alanı (Güya) narkotiğe..