kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kırmızı çizgi olağan uygulama VİDEO

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, Geçici Askeri Güvenlik Bölge ilanıyla ilgili olarak "Bu uygulama, askeri ihtiyaçlara göre geçmişten günümüze kadar sürekli icra edilen bir yöntemdir. Bu nedenle, uygulamanın başka anlamlara çekilmesi gerçeği yansıtmamaktadır" açıklaması yaptı.

*Genelkurmay'ın Geçici Askeri Güvenlik Bölgesiyle ilgili videoyu izlemek için tıklayınız


Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde Geçici Güvenlik Bölgeleriyle ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada, Şırnak, Hakkari ve Tuz Gölü'ndeki toplam beş alanda atış ve tatbikat amacıyla ilgili yasal hükümlere uygun olarak Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilanı yapıldığı, güvenlik bölgelerinin tüm il sınırlarını değil, sınırlandırılmış arazi kesimlerini kapsadığı belirtildi.
Genelkurmay açıklaması şöyle:

"Genelkurmay Başkanlığı, vatandaşların can ve mal güvenliği bakımından girilmesinde sakınca görülen atış alanları ile tatbikat bölgelerini, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu gereğince atış ve tatbikatın devam ettiği belirli süreler için kara, deniz ve hava askeri güvenlik bölgesi olarak ilan etmeye yetkilidir.

Tatbikat süresince yasaklanan bölgelerin sınırları ile yasağın kapsamı, başlangıcı, süresi ve bitimi İçişleri Bakanlığı kanalı ile bölgedeki mülki makamlar tarafından mahalli basın ve yayın organlarında yayımlanır. İlaveten, Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara duyuru yapılarak uygulama hakkında bilgilendirilmeleri sağlanır.

Bu çerçevede; Şırnak, Hakkari ve Tuz Gölü'ndeki toplam beş alanda atış ve tatbikat amacıyla ilgili Kanun ve Yönetmelik hükümlerine uygun olarak Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir. Ayrıca, ilan edilen güvenlik bölgeleri tüm il sınırlarını değil, sınırlandırılmış arazi kesimlerini kapsamaktadır.

Bu uygulama, askeri ihtiyaçlara göre geçmişten günümüze kadar sürekli icra edilen bir yöntemdir. Bu nedenle, uygulamanın başka anlamlara çekilmesi gerçeği yansıtmamaktadır."