kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünyanın gözü Türk ordusunda

DIŞ HABERLER
Türk askerinin Kuzey Irak'a girdiği ile ilgi iddialar dün yabancı basında geniş yankı buldu:

* AP (ABD): "ABD'nin içine girmek istemediği bir sorunu görmezden geldiği yorumları çok fazla. Böylece bölgede kalan çok az dostlardan birini kaybetmek istemiyor."

* New York Times (ABD): "Türk tehditleri giderek ciddileşiyor" başlığını kullandığı haberinde operasyon iddiasının resmen yalanlandığına dikkat çekerken "Türk yetkilileri, PKK'lılar için kuvvetlerini sınırın öteki tarafına göndermekle tehdit etti" diye yazdı.

* Financial Times (İngiltere): "Sınırda büyük yığınak" başlığıyla verdiği haberde Türkiye'nin, askerlerinin Irak'a girdiğini yalanladığını belirtti. Bu konudaki haberlerin, Türk kuvvetlerinin sınırda büyük yığınak yaptıkları ve saldırılara duyulan öfkenin giderek artığı günlere denk düştüğüne işaret etti.

* Independent (İngiltere): İngiliz The Independent ise büyük operasyon haberinin yalanlanmasına karşın "ABD, Amerikan kuvvetlerinin sınırlı bir Türk saldırısına bile karşı koymalarının istenmesi halinde Irak'ta içinde bulunduğu karışıklığın daha karmaşık hale gelecek olmasından kaygı duyacak" görüşünü dile getirdi.

* Guardian (İngiltere): Gazeteye konuşan ABD'li bir yetkili: "Artan PKK saldırılarına karşı Türk toplumunda artan kızgınlığa karşı bazı Türk yetkililerin Türkiye'nin otonomisini gösterme baskısını hissetmiş olmalı."