kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çift tabancalı soyguncu kayıp, kuyumcuya dava

Nazan ERDEM / ADANA - MERKEZ
Adana'da kuyumcuyu soymaya kalkışan soyguncu bulunamadı, ruhsatlı silahıyla gaspçının arkasından havaya ateş açan kuyumcu hakkında ise "Genel güvenliği tehlikeye soktuğu gerekçesiyle" dava açıldı..
Adana'da, 4 ay önce çifte tabancayla kuyumcu Ramazan Tekdağ'ı (42) soymak isteyen kar maskeli şüpheli hâlâ yakalanamadı. Ancak şüphelinin yakalanıp adalet önüne çıkarılmasını bekleyen Tekdağ, mahkemeden gelen yazı ile şok oldu. Cumhuriyet Savcısı, çifte silahla soygun yapmak isteyen kişiye karşı koyup silah çeken ve arkasından ateş eden Ramazan Tekdağ hakkında, "Genel güvenliği kasten tehlikeye sokacak şekilde ateş etmek" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açtı.

KAR MASKESİYLE
Soygun girişimi, 1 Şubat 2007 tarihinde Dumlupınar Mahallesi, Kıbrıs Caddesi'ndeki Tekdağ Kuyumculuk'ta meydana geldi. Müşterinin bulunmadığı sırada elinde iki silahla kuyumcuya giren kar maskeli bir kişi, iş yeri sahibi Ramazan Tekdağ'a silahını doğrulttuktan sonra cebinden çıkarttığı poşete altın ve paraları doldurmasını istedi. Bu sırada dükkâna giren Sinan Tekdağ gaspçıyı etkisiz hale getirmeye çalıştı.

PANİĞE KAPILDI VE...
Paniğe kapılan kar maskeli gaspçı biri kurusıkı biri gerçek tabanca ile 3-4 el havaya ateş edip, yaya olarak kaçtı. Ramazan Tekdağ ise, gaspçının motosikletiyle kaçmasını engellemek ve korkutmak amacıyla havaya 2 el ateş etti. Olay yerine gelen polis, motosikletin de daha önce başka birinden gasp edildiğini belirledi. Polis, kuyumcunun havaya ateş ettiği tabancaya ise el koydu. Maskeli gaspçının düello şeklinde geçen soygun girişimi güvenlik kamerasına da yansıdı. Kuyumcu Ramazan Tekdağ, bir an önce şüphelinin yakalanıp adalete teslim edilmesini merakla beklerken, hakkında dava açıldığını duyunca şok oldu. Cumhuriyet Savcısı, Ramazan Tekdağ'ın iş yerini soymaya teşebbüs eden ve daha sonra kaçmaya çalışan kişinin arkasından ruhsatlı silahla ateş ettiğini belirterek, TCK'nın 170/1-c maddesine göre yargılanmasını talep etti. Savcı, sanığın suçu tahrik altında işlediğinden indirim maddelerinin uygulanmasını da talep etti.

'ŞOK OLDUM'
Böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını belirten kuyumcu Ramazan Tekdağ, şunları söyledi: "Ben soyguncunun yakalanıp, yargılanacağını beklerken, mahkemeden gelen yazı ile şok oldum. Hakkımda ateş ettiğim için dava açılmış. Malımı ve canımı korumak için tabancamı çektim. Kaçarken ateş eden soyguncu 'motosikleti götürmesin' diye dışarıda havaya 2 el ateş açtım. Adalete güveniyorum." Kuyumcu Tekdağ, önümüzdeki günlerde 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
Haberin fotoğrafları