kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Kilit adamlarınızı şirkete ortak edin, kaçmasınlar!'

Hüsnü Özyeğin, Lizbon'da Türk perakendecilere tavsiyede bulundu. Özyeğin, "Kilit adamlarınızı sakın kaçırmayın. Ben tüm firmalarımdaki genel müdürlerimi şirketlerine ortak ettim" dedi..
FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Lizbon'da Türk perakendecilere akıl verdi: "Şimdiden yurtdışına açılmazsanız ileride yer bulamazsınız!" Özyeğin konuşmacı olarak katıldığı Perakende Liderler Konferansı'nda, perakendeciler için önemli tavsiyelerde bulundu. "Bulunduğunuz işi daha büyük yapın" mesajını veren Özyeğin, "Başarılı bir model oluşturduysanız, o formatı geliştirip mağaza açmaya devam edin. Formatınız doğruysa ve para kazanıyorsanız mutlaka onu yineleyin ve işinizi genişletin" dedi. "Dışarıya açılmazsanız dünyada neler olup bittiğini bilemezsiniz" diyen Özyeğin, "Şimdiden yurtdışına açılmazsanız ileride yer bulamazsınız! Yer kapma sadece Türkiye'de değil" diyekonuştu. Türk insanının dünyanın her yerinde iş yapabileceğini söyleyen Özyeğin, şunları söyledi: "Türk insanı size inanıyorsa dünyanın her yerine gider." Özyeğin, Rusya, Romanya ve Ukrayna'nın çok önemli pazarlar olduğunun altını çizdi ve bu ülkelere açılmak isteyenlere her türlü yardımı yapacağının sözünü verdi. "Gelişen ve büyüyen çevrenin içinde olmalısınız" dedi.

İNSAN ÇOK ÖNEMLİ
Şirket içindeki kilit elemanların değişmemesi gerektiğini vurgulayan Özyeğin, "Zamanla önemli elemanlarınızı şirketinize ortak edin. Şu anda tüm firmalarımdaki genel müdürlerle uzun soluklu anlaşmalar yapıp genel müdürleri şirketlerine ortak ediyorum. 2009'da açacağınız mağaza için şimdiden eleman almanız gerekiyor" dedi.
Haberin fotoğrafları