kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Seçimin, locadan ihraç edilen Kaya Paşakay'ın baskısıyla yapıldığı ileri sürülüyor.

İhraçla gitti seçimle döndü

Masonlar Locası'ndaki iktidar savaşını locadan ihraç edilen Kaya Paşakay yanlıları kazandı. Salih Evcilerli Paşakay taraftarlarının desteğiyle Büyük Üstad seçildi..
Yolsuzluk tartışmaları nedeniyle başkan değiştiren masonlar, sistem tıkanınca çözümü sandıkta buldu. Aralık 2005'te loca bütçesinin usulsüz kullanıldığı iddialarıyla gündeme gelen Türkiye Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'ndaki iktidar savaşını eski Üstad- ı Azam Kaya Paşakay'ın taraftarları kazandı. Dün yapılan konvanda (genel kurul) Paşakay'ın dışarıdan desteklediği Salih Evcilerli yeni Büyük Üstad seçildi. Böylece Paşakay'ı locadan ihraç eden Asım Ak'in ve taraftarları da yönetimden uzaklaştırılmış oldu. Bu sonucun ardından Paşakay ve iki üst düzey yöneticinin de tekrar locaya alınmasının gündeme gelebileceği belirtiliyor.

4 ADAY YARIŞTI
Yolsuzluk iddiaları nedeniyle locadan ihraç edilen Kaya Paşakay yanlılarının baskılarıyla düzenlenen seçimlerde dört aday yarıştı. İstanbul Mövenpick Otel'deki konvanda, Paşakay'ın ihracından sonra Üstad-ı Azam olan Asım Ak'in, Salih Evcilerli, Önder Öztürel ve Yaşar Aysev aday oldu. Oylamaya sayıları 700'ü bulan üyelerin tamamı katılırken, Paşakay yanlılarının desteklediği Salih Evcilerli seçimi kazandı. Asım Ak'in yönetimi bazı üyelerden gelen yoğun talep üzerine iki yılda bir yapılan seçimleri bu yıl tüzük değişikliği yaparak altı ay öne almıştı. Adını vermek istemeyen bir üye, "Sistem tıkandığı için Türkiye'de nasıl sandığa gidiliyorsa locada da bu tıkanıklığı aşmak için seçime gidildi" yorumunu yaptı. Bir buçuk yıl önce Kaya Paşakay ile birlikte Genel Sekreter Koray Darga ve Mali Sekreter Prof. Sait Sevgener de locadan ihraç edilmişti. Asım Ak'in, Paşakay ve arkadaşlarını yıllık 7 milyon YTL'lik usulsüzlükle suçlamıştı.