kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Susurluk gibi kaza: Cipten 4 silah çıktı

Mehmet EMİN GÜZBEYE / MERKEZ
Emekli başkomiserin kullandığı lüks cip kamyonun altına girdi. 4 kişinin öldüğü kazadan sonra araçta yapılan aramada bir uzun namlulu silah, biri Glock marka üç tabanca ve biber gazı bulundu..
Afyon-Dinar karayolunda önceki gece her yönüyle 'Susurluk Kazası'nı andıran kaza yaşandı. Tıpkı 1996'da yaşanan Susurluk kazasında olduğu gibi kazaya bir kamyon karıştı, lüks marka araçta silahlar bulundu ve araçtan emekli bir emniyet mensubu, bir müteahhit, bir işadamı çıktı. Önceki gece saat 05.30 sularında, Afyon Dinar karayolunun 20. kilometresinde meydana gelen kazada Afyon Dinar istikametinden gelen ve içinde 4 kişinin bulunduğu Mehmet Şanlı (56) idaresindeki 34 ZD 6337 Toyota marka cip ile karşı yönden gelen İbrahim Anık'ın (52) kullandığı 20 ZK 469 plakalı kamyon çarpıştı. Kaza sonucu otomobil bulunan sürücü Mehmet Şanlı ile yanındaki 31 yaşındaki Hüseyin Mert ve 41 yaşındaki Turan Balık ile Zekeriya Kocagöz öldü. Kamyon sürücüsü İbrahim Anık ile Güngör Bozaba (32) ise hafif yaralandı.

4 SİLAH ÇIKTI
Kaza yerinde yapılan incelemede kazaya karışan cipte bir adet uzun namlulu silah, birer adet Baretta ve Heckler and Koch marka tabanca, bir adet Glock marka tabanca, bu silahlara ait şarjör ve mermiler bulundu. Ayrıca aracın gizli bölmelerinde çek, senet ve 2 paket uyuşturucu bulundu. Silahlardan 2'sinin ruhsatlı, 2 sinin ise ruhsatsız olduğu öğrenildi. Bu arada cipte bulunan ve hayatını kaybeden 4 kişiden 2'sinin sabıkalı olduğu belirtildi.

EMEKLİ BAŞKOMİSER
Lüks cipte bulunan 4 kişinin önceki gün Trabzon'da bir cenazeye katıldıkları, oradan İstanbul'a gittikleri, daha sonra da Antalya'ya gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. Kazada ölen Mehmet Şanlı'nın Özel Harekat'tan emekli başkomiser, Hüseyin Mert'in ise Antalya Ofo Oteli'nin sahibinin yeğeni ve aynı zamanda müteahhit olduğu, Zekeriya Kocagöz'ün ise Antalya'da yaşayan bir işadamı olduğu öğrenildi. Bu arada lcipin, 1970 Kastamonu doğumlu Abdullah Bıyıklı adına kayıtlı olduğu öğrenildi.
Haberin fotoğrafları