kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barzani'nin sağ kolu çark etti

Yeni Haber
Türk Ordusu'nun Irak sınırında yığınak yaptığı haberlerin yoğunlaşırken
Mesut Barzani'nin liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin (IKDP) dış ilişkiler sorumlusu Safin Dizai, Ankara'ya "Yapıcı diyaloğa hazırız" mesajını gönderdi. Dizai geçtiğimiz hafta sonu verdiği bir demeçte "Kürdistan halkı, Türk tankları ve panzerlerinin Kerkük'e girmesine seyirci kalmayacaktır" demişti.

Dizai, Türkiye ile gerginlik istemediklerini belirterek, "Tehdit, birbirini suçlama, karşılıklı suçlamalar getirme yerine, diyalog geliştirmenin en doğru yol olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Safin Dizai, Deutsche Welle Türkçe Servisi'nin sorularını yanıtlayan Dizayi, "Tehdit, birbirini suçlama, karşılıklı suçlamalar getirme yerine, diyalog geliştirmenin en doğru yol olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Geçmişte Ankara'dan gelen sert açıklamaların, eleştirilerin olduğunu ve bunlara tepki gösterdiklerini kaydeden Dizai, ancak bunların geride bırakıldığını düşündüğünü belirtti.

Daha fazla "pragmatik ve sonuç alıcı" biçimde hareket edilmesi, birbirinin hassasiyetlerine daha dikkat edilmesi gereğine işaret eden Dizai, "Ankara ile yapıcı bir diyaloğa girmeye hazırız" sözlerine ekledi.

(ANKA)