kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

PKK'dan orman işçilerine saldırı: 5 ölü

CHA
Yeni Haber
Bingöl'de, PKK terör örgütü mensuplarının, izinli olarak orman kesimi yapan işçilere açtığı ateş sonucu ölenlerin sayısı 5'e yaralıların da sayısı 6'ya yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Çiçekdere ile Kartal Köyleri yakınlarında izinli olarak orman kesimi işçilere PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ateşte 5 işçi hayatını kaybetti, 6 işçi de yaralandı. Yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bingöl Valisi Vehbi Avuç, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan Vali Avuç, tugaya gideceğini, dönüşte konuyla ilgili bilgi verebileceğini söyledi. Hastane önünde bekleyen yaralı yakınları, basın mensuplarının görüntü almasına engel oldu. Yaralı yakınları ile güvenliği sağlayan polis ve askerler arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Olayın ardından bölgede başlatılan operasyonlara 49. İç Güvenlik Motorize Tugay Komutanlığı'ndan havalanan helikopter de havadan destek verdi.