kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Maliye'den Hazine arazisi satışı

Yeni Haber
Maliye Bakanlığı deniz manzaralı ticaret merkezi yapmaya uygun Hazine arazisini fotoğrafları ve krokisiyle birlikte iş adamları dernekleri ile Real, Migros, Carreforsa gibi büyük alış veriş merkezleri ile çeşitli gayrimenkul yatırım ortaklıkları şirketlerine göndererek ihaleye katılmalarını istedi.

Antalya Defterdarlığı Manavgat ilçesinde Evren mahallesi sınırları içinde kalan ve imarda ticaret merkezi olarak gösterilen 18 bin 184 metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisi ile Yavrudoğan, Çaltepe ve Seydiler köylerindeki çeşitli büyüklükteki üzerinde zeytinlik, narenciye ve hububat ile ev ve bahçeleri bulunan Hazine arazilerini 28 Haziran tarihinde ihaleyle satacak. Deniz manzaralı, sahile 350 metre uzaklıkta, ticaret merkezi yapmaya uygun Hazine arazisi 11 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

Antalya Defterdarlığı, bu alanın satışını gerçekleştirmek için fotoğraflarını çekip krokisini, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği, Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği, Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Antalya Genç İş Adamları Derneği, Ege ve Batı Akdeniz Sanayiciler Derneği, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Ege ve Batı Akdeniz Genç İş Adamları Dernekleri Federasyonu, Antalya İş Kadınları Derneği, Akdeniz Genç İş Adamları Derneği, Türkiye Otelciler Federasyonu, İş Bankası Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği, Yapı Kredi Gayrimenkul Ortaklığı, Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Carrefoursa, Tekpa, Migros, Tansaş, Makro ve Real gibi alışveriş merkezlerine göndererek, ihaleye katılmaya davet etti.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya ve ilçelerinde atıl vaziyetteki Hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması amacıyla satış ihalelerine devam edildiğini bildirdi. Manavgat Evren mahallesinde mülkiyeti Hazineye ait 18 bin 184 metrekare yüzölçümlü taşınmaz malın 28 Haziran 2007 tarihinde ihaleyle satışa çıkarıldığını belirten Mat, şunları kaydetti:

''Taşınmazın tahmini bedeli 11 milyon YTL'dir. Satış ihalesi 2886 sayılı Kanunun 36'ncı maddesi hükümlerine göre kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecektir. Evrenseki Belediyesi mücavir alan sınırları içinde kalıp, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında, taşınmazın tamamı ticari alana ayrılmıştır. Planda yüzde 30 emsal üzerinden 2 kata kadar inşaat müsaadesi vardır. Bu imar durumuna göre 5 bin 456 metrekare kapalı alan yapılabilir.

Taşınmaza toplu ulaşım araçlarıyla da rahatlıkla gidilebileceği gibi, parselin bulunduğu mahalde her türlü altyapı hizmetlerinden yararlanılmaktadır. Taşınmazın çevresinde birçok beş yıldızlı otel bulunmaktadır. Arsanın denize uzaklığı ise sadece 350 metredir.''

Taşınmaz malın özelliklerine göre üzerinde büyük alışveriş merkezi, süpermarket, çarşı merkezi ve benzeri amaçlarda ticari faaliyet gösterilmesine uygun rasyonel bir yatırım olduğunu anlatan Mat, arazinin satışı halinde satış bedelinin en az dörtte biri peşin tahsil edildikten sonra, kalan kısımlarının 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirildiğini kaydetti.