kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çapalar 3, kürekler 5 YTL'den başlıyor

Yalnızca kürek, tırmık, çapa ve sulama hortumu gibi temel ürünlere sahip olsanız dahi bahçenizde harikalar yaratabilirsiniz. Ama toprakla uğraşacaksanız kürek ve tırmık gibi aletlere sahip olmanız gerekiyor. Küçük toprak küreklerinin fiyatları 5 YTL'den başlıyor. Kalitesine ve boyutuna göre 90 YTL'ye kadar çıkabiliyor. Çapalar ise 3-5 YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. 10-50 YTL arasında fiyatlarla satışa sunulan hortum tabancalarından temin ederek hortumu elinizle sıkıştırma derdinden kurtulabilirsiniz. Sulama hortumlarının fiyatları ise 5 YTL'den başlayıp 85 YTL'ye kadar çıkabiliyor. Çim biçme makinelerinin fiyatları ise 100 YTL'nin üzerindeki bir seviyeden başlıyor. Budama ve çim makaslarının fiyatları da 10 YTL seviyesinden başlayıp yükselebiliyor. Botanika Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı bahçelerinizi nasıl daha da güzelleştirebileceğinize dair sırları şöyle açıklıyor:

* Bitkiler, özellikle ilkbahar-yaz aylarında geliştikleri için düzenli gübrelenmesi ve çapalanması gerekir.

* Güller çiçeklendikten hemen sonra gübrelenmelidir. Ayrıca bahçede bulunan mevsimlik ve çok yıllık çiçekler imkanlar çerçevesinde metrekareye 20- 30 gram gelecek şekilde organik gübreler ile gübrelenmelidir.

* Toprağın nemini koruması için özellikle güllerin ve mevsimlik çiçeklerin diplerinin kabartılması ve yabancı otların temizlenmesi gerekir.

* Sağlıklı bir tomurcuklanma ve gövde yapısının oluşturulabilmesi başarılı budama işlemine bağlıdır. Mayıs ve haziran aylarında çiçekli bitkiler kuru ve kırık dallardan kurtarılmalıdır.

* Sulama işleri bahar ve yaz aylarında oldukça önemli bir yer tutar. Çok sıcak ve güneşli günlerde, öğle saatlerinde sulama yapmak bitkilere ve çimlere zarar verebilir. Bu nedenle sulama sabah çok erken ve akşam geç saatlerde yapılmalıdır.

* Güllerinizi mantar hastalıklarından korumak için dallarını ıslatmadan dipten su vermelisiniz.

* Sağlıklı ve güzel görünümlü çim alanlar için çimlerinizi havalandırma aletleri veya makineleriyle düzenli olarak havalandırın.
Haberin fotoğrafları