kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Orta sınıfa villa keyfini getirdik'

EBRU ERDOĞAN
Yedi ay önce Türkiye'ye gelen Town&Country, üç ayda teslim ettiği villalarla orta sınıfı da hedefliyor. 18 çeşit yapılan villaların fiyatları 54 bin 500 Euro'dan başlıyor. Şirket bu yıl 250 villa yapacak ..
Alman Town&Country, Kasım 2006 yılında geldiği Türkiye'de yaptığı villalarla, orta ve üst sınıfı hedefliyor. Hazır projeli 18 çeşidi olan villalar, üç ay içinde teslim ediliyor. Avrupa'da 10 yılda 10 bin konut yapan Town&Country'nin, Türkiye'de bu yılki hedefi, 250 villa. Şirketin Franchise Direktörü Ali Dalgıç, sistemlerinin en büyük avantajının fiyat olduğunu dile getirerek, 150 metrekarelik bir villanın anahtar teslim fiyatının 64 bin 500 Euro olduğunu söyledi.

* Villaların satışı nasıl yapılıyor?
Biz genellikle villaları sattıktan sonra yapıyoruz. Villalar, müşterinin istediği yere inşa ediliyor. Ama bazen belli bir bölgede konut isteyen birden fazla müşteri olabiliyor ve onlar bize site talebiyle geliyor. Böyle durumlarda sitenin yarısını önceden satmak suretiyle bir site yapabiliyoruz. Geri kalan villaları da site tamamlandıktan sonra satıyoruz. Mesela şu anda Tuzla'da 63 villalık bir projenin ilk 10 villasıyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bir projeyi komple yapıp satamayız. Çünkü bizim sistemimizin en büyük avantajı fiyat ve yaptıktan sonra satmak istediğimizde bu avantaj ortadan kalkmış olur.

Daire fiyatına villa

* Villaların fiyatları ne?
Tabii ki metrekaresine göre değişiyor. Ama mesela 150 metrekarelik bir villayı 64 bin 500 Euro'dan satıyoruz. Bu, anahtar teslim fiyatı. Yani sadece evi temizleyip girip oturuyorsunuz. 95 metrekarelik en küçük olan bungalov villalarımızın fiyatları ise 54 bin 500 Euro'dan başlıyor.

* Fiyatlar, içinde kullanılan malzemeye göre değişiyor mu?
Konutların havuz, otopark, çevre düzenlemesi gibi bazı opsiyonel seçenekleri oluyor. Müşterilerimiz isterse akıllı ev yapabiliyoruz ya da alarm sistemlerini biz döşeyebiliyoruz. Bu durumlarda tabii ki fiyatlar artıyor. Ama evin içinde kullanılan malzemelerde bir fark olmuyor. Ytong, Brass ve Vaillant, Almanya'daki merkezin de istediği, kullanmak zorunda olduğumuz dünyaca ünlü markalar. Diğer malzemelerde de Ege Seramik, Kale Çelik Kapı gibi anlaşmalı olduğumuz şirketler var. Kullandığımız her malzeme, Türkiye'de herkes tarafından bilinen, kaliteli markalar. Ve bu, tüm villalarımızda aynı.
Haberin fotoğrafları