kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Barış Onay

Türk yapı sektörü kendi platformunu kurdu

Türk yapı sektörünün temsilcileri, TÜBİTAK'ın da desteğini alarak ortak bir platform kurdu. Artık, sektörün tüm sorunları devlete Türkiye Yapı Teknolojileri Paltformu aracılığı ile ulaştırılacak..
Türk yapı sektörünü oluşturan tüm alt segmentlerin temsilci ve dernekleri Türkiye Yapı Teknolojileri Platformu (TYTP) çatısı altında toplanıyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın desteği ile Yapı Endüstri Merkezi (YEM) ve Mimarlar Odası önderliğinde kurulan TYTP, ayrıca Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) de destek alıyor. Yapı sektörüyle ilgili gelecek vizyonu oluşturulması, sektör için kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler geliştirilmesi, AR-GE çalışmalarının teşvik edilmesi ve sektörün farklı alanlarında yapılan araştırmaların koordine edilmesi için yapı sektörünün tüm taraflarının biraraya geleceği ortak bir buluşma ortamı oluşturmak amacıyla kurulan platform, Avrupa Yapı Teknolojileri Platformu'na bağlı olacak.

Avrupa'nın yapısı ortaya çıkacak
Platformun kuruluşunda yoğun emek sahibi olan YEM Koordinatörü Barış Onay, yapı sektörü ile ilgili her alt segmentin birlikte kurduğu bir platform oluşturduklarını söyleyerek şu bilgileri verdi: "Stratejik araştırma gündemi platformun en önemli artısı. Bizim legal bir gücümüz yok. Fakat Bayındırlık Bakanlığı'nın desteği var. 1 Haziran günü Ankara'da yapılacak toplantımızda açılış konuşmasını da Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak yapacak.

Öncelikler belirlenecek
Bu, tüm Avrupa'da oluşturulan bir yapı ve hepsinin ortak sentezinden Avrupa'nın genel yapısı ortaya çıkacak. Türkiye'de öncelikle 'gelecek 10-20 senede Türk yapı sektörünün araştırma öncelikleri nelerdir' sorusuna yanıt aranacak. Dolayısıyla elimizde veri olarak Avrupa'dan çıkan sonuçlar da olacak. Birbirimizle paslaşacağız. Şu anda hangi sektör ne AR-GE yapıyor bilmiyoruz. Platform sayesinde bunları bileceğiz ve birbirlerine yardım edecekler. Bu da bir koordinasyonla sağlanacak.