kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Programınızda turizmi görürsek oy var!

10 günde beş büyük partiyi dolaşan turizmciler arasında Türkiye Otelciler Birliği Başkanı (TÜROB) Ahmet Barut da vardı.
Dün ziyaretime geldiğinde, "Açıkça söyledik. Söylüyoruz. Yeni dönemde Meclis'te daha çok turizmci görmek istiyoruz. Ayrıca partilerin programlarında ne kadar çok turizm olursa, o kadar çok oy var bizden" dedi. Barut, üstüne basa basa Ankara'nın kendilerini hep gelir kaynağı olarak gördüğünü oysa yaklaşık turizm sektörünün yaklaşık 4 milyonluk bir oy potansiyeli demek olduğunun unutulduğunu söyledi.
Öyle görünüyor ki, turizm sektörü, 'Ne kadar ekmek, o kadar köfte' diyecek. Tek partiden umduklarını tam anlamıyla alamamış olan sektör, aslında içten içe olası bir koalisyondan da mutlu olamayacağını dile getiriyor. Her ne kadar KDV'nin yüzde 8'e düşecek olmasıyla rahatlama yaşasalar da Barut'a göre, bu hükümet döneminde alkollü içeçeklerin fiyatının artmasına yol açan ÖTV'deki yüksek oran bir çok iyiyi götürdü.
Ahmet Barut, turizmcilerin görüşlerini "ÖTV sadece maliyet açısından değil imaj açısından da hiç iyi olmadı. Bazı belediyelerin yaptığı kırmızı noktalı bölgeler de unutulmadı ve imaj sıkıntısı yarattı. Biz artık bunları yaşamak istemiyoruz" diye özetledi.