kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Toscani dışarda Mavi'yi tanıtırken galiba Türkiye'yi tanıtacak

Ünlü İtalyan fotoğrafçı Oliviero Toscani'yi tanımayan kalmamıştır herhalde. Biz onu Benetton'ın çarpıcı reklam fotoğraflarından tanıyoruz. Ama şimdi önümdeki dosyadan anlıyorum ki, Toscani artık içimizde ve Türkiye'nin Akdenizliliğini vurgulayarak müthiş bir reklam yapıyor.
Doğrusu Mavi Jeans'i tebrik etmeli. Ben Benetton'la yollarının ayrılmasından sonra Toscani'nin yıldızının söndüğüne hiç inanmamıştım. Zaten son olarak Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sarkozy'nin rakibi Segolene Royal'ın propaganda fotoğraflarını da o çekmişti.
Mavi'nin patronları da ünlü fotoğrafçının yıldızının hâlâ parladığını düşünmüş olmalı ki son reklam kampanyası için Toscani ile anlaşmışlar.
Üstelik bu reklamlar, uluslararası platformda boy gösterecek ve aslında Türkiye tanıtımı da yapmış olacak.
Dosyanın içinden çıkan reklam fotoğrafına bakıyorum. Her ne kadar mavi gözleriyle objektife bakan genç adam tipik Türkler'i temsil etmiyorsa da, boynundaki nazar boncuklu kolyesiyle müthiş bir Türkiye vurgusu yapıyor.
Kampanyasının ismi 'Kafana göre' Toscani'nin mavi boncuğun dışında Akdenizliliği vurgulayan başka hangi aksesuvarlar kullandığını merak ediyorum şimdi.
Bu reklam filmi öncesinde ünlü fotoğrafçı Türkiye'ye gelmiş, dolaşmış ve Türk imajını Akdeniz ruhuyla birleştirmeye karar vermiş.
Ona göre Türkiye'yi Avrupa'nın dışında tutmak hem hata hem de imkânsız. Bakalım Mavi'nin bu reklamları Avrupa'da nasıl bir yankı bulacak?