kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AK Parti pusulada 13. Sırada

ANKARA
22 Temmuz genel seçimlerine katılma koşullarını taşıyan siyasi partilerin temsilcileri, partilerinin birleşik oy pusulasındaki yerlerini belirlemek üzere dün Adalet Bakanlığı'nın Gazi Mahallesi'ndeki ek binasında kura çektiler. Kura çekimine YSK Başkanı Muammer Aydın ve kurul üyeleri de katıldı. Kura çekimi sonucuna göre, seçimde kullanılacak birleşik oy pusulalarının başında Aydınlık Türkiye Partisi, sonunda ise Türkiye Komünist Partisi yer alacak. CHP ile güç birliğine giden DSP'nin yanı sıra SHP ve Hür-Par da listede yer almıyor. Kurada AKP'ye 13., CHP'ye 5., dün Demokrat Parti (DP) adını alan DYP'ye 9. sıra çıktı. Partilerin, birleşik oy pusulasındaki sıralaması soldan sağa şöyle: 1-Aydınlık Türkiye Partisi, 2-Bağımsız Türkiye Partisi, 3-Saadet Partisi, 4-İşçi Partisi, 5-Cumhuriyet Halk Partisi, 6-Halkın Yükselişi Partisi, 7-Özgürlük ve Dayanışma Partisi, 8-Genç Parti, 9-Doğru Yol Partisi, 10-Liberal Demokrat Parti, 11-Büyük Birlik Partisi, 12-Milliyetçi Hareket Partisi, 13-Adalet ve Kalkınma Partisi, 14-Hak ve Özgürlükler Partisi, 15-Anavatan Partisi, 16-Emek Partisi, 17-Türkiye Komünist Partisi.

ANAVATAN ÇIKARILACAK
Dün kongresini toplayarak "DP" adını alan DYP ve Anavatan, YSK'ya birleşmeleriyle ilgili bir bildirimde bulunmadıkları için kura çekimine ayrı ayrı katıldı. DP'ye katılan Anavatan partisi tarafından başvuru yapılacak. YSK'nın Anavatan'ı pusuladan çıkarıp, 9'uncu sırada bulunan DYP'nin adını da DP olarak değiştirerek pusulayı basması bekleniyor.

BAĞIMSIZ ADAYLAR SONRA
Bağımsız adayların birleşik oy pusulasında isimlerinin yer almasını öngören anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesi nedeniyle bağımsız adaylıklar kesinleştikten sonra kura çekimi yapılacak. Bağımsız adaylara, sıralamaya göre, YSK'ca birleşik oy pusulasında siyasi partilerden sonra gelmek üzere yer verilecek.