kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
2013 hedeflerini Antalya'daki buluşmada dile getiren turizm yatırımcıları 1 milyon yatak sayısını yakalamayı amaçlıyor.

6 yılda 15 milyar $ yatırıp Akdeniz üçüncüsü oluruz

HACER GEMİCİ
2013 hedeflerini Antalya'da açıklayan Turizm Yatırımcıları Derneği, 6 yılda toplam 15 milyar dolar yatırım yaparak dünya turizminden yüzde 3.5 pay almayı amaçlıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
6 yılda 15 milyar $ yatırıp Akdeniz üçüncüsü oluruz
Önümüzdeki altı yılda 40 milyon yabancı turistten, 35 milyar dolar döviz geliri hedefleyen turizmciler bu tarihe kadar 15 milyar dolarlık yatırım sözü verdi. Yeni yönetimini belirleyen Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) 2013 yılı hedeflerini Antalya'da açıkladı. Toplantıda turizm sektörünün yarattığı markalara da dikkat çekilerek, Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından yürütülen Turquality kapsamına alınmaları gerektiği ifade edildi. Yurtdışında Türk markası ile tanıtılması gündeme gelen isimler arasında Rixos ve Dedeman sayıldı. TYD'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Türkiye'nin rekabet gücü en yüksek sektörün turizm olduğunu işaret ederek, Türkiye'nin dünya turizminde yüzde 2.5 olan pazar payına dikkat çekerek, "AB müzakere sürecinin tamamalanacağı 2013'e kadar bu rakamı yüzde 3.5'e çıkarmayı planlıyoruz. Akdeniz'in 3. büyük turizm ülkesi olmalıyız" diye konuştu.

KDV TATİLE YANSIMAZ

Soruları da yanıtlayan Dedeman KDV indirimi konusunda hükümete teşekkürlerini tekrarladı. Murat Dedeman, 'Zamanlama ilginç değil mi?' sorusuna, "Aslında daha önce Antalya'da yapılan zirvede bunun açıklanmasını bekliyorduk. O sırada IMF karşı çıkıyordu. Söz çok önceden verilmiş bir konuydu, zamanlama doğru. 1 Ocak 2008'den itibaren uygulanması da bizim isteğimiz. Kâr marjı çok düşük olduğu için sektör rahat nefes alacak. Kayıtdışı azalacak ve vergi gelirleri de artacak. Hizmet kalitesi düştüğü için bu tatilciye yansımayacak" yanıtını verdi.