kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bakanlığın genelgesi mağdur etti

Milli Eğitim'in getirdiği sınır nedeniyle daha önce planlanmış okul gezileri iptal edilen veliler ve öğrenciler tepki gösterdi..
İzmir'den Kapadokya'ya geziye giden öğrencileri taşıyan otobüsün yaptığı kazada 33 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, bir genelgeyle ilköğretim okullarında 1, 2, 3, 4 ve 5'inci sınıf öğrencilerine, bulundukları bölgenin 100 kilometre ötesine gezi yasağı getirdi. Bu genelge bir çok okulda geziye çıkmak için hazırlıklarını tamamlamış öğrenci ve velileri zor durumda bıraktı. Emirgan Osman Saçmacı İlköğretim Okulu 3-B sınıfı öğrencileri ve velileri 30 Mayıs'ta başlayacak Kırşehir-Kapadokya-Ankara-Beypazarı'nı kapsayan 5 günlük gezi planladı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izin alındı. Ancak dün okul yönetimi Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesiyle gezinin iptal edildiğini açıkladı.

PSİKOLOJİLERİ BOZULDU
Velilerden Serpil Dündar, gezi için Mart ayında izin aldıklarını, Kapadokya'da meydana gelen kaza sonrası Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek tekrardan izin başvurusu yaptıklarını ve ikinci kez izin aldıklarını anlattı. Dündar, 45 öğrenci ve 29 velinin katılacağı gezi için Kapadokya'da kalınacak otele kişi başı 35'er YTL kaparo yatırıldığını anlatarak "Biz okul yönetimine itiraz dilekçemizi verdik" diye konuştu.Veli Fisun Karakaya ise gezinin iptali çocukların psikolojisini de bozdu. Çünkü kendilerini iyice hazırlamışlardı bu geziye" dedi.