kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Büyükşehir kararlı işletmeler çözüm arıyor

Erhan ÖZTÜRK
Büyükşehir Belediyesi, "Gürültüye izin vermeyeceğiz" derken, eğlence mekanı sahipleri önlem peşinde. Ünlü mekanlar geçen yılki sıkıntıyı yaşamamak için yeni sistemler kuruyor..
İstanbul'da eğlence yerlerinden gece yarısından sonra yüksek sesli müziğe karşı belediyeler yoğun denetim başlattı. Yüksek sesle müzik yayını yapanlara karşı para cezası ve kapatma işlemleri bu yıl daha da sıkı tutulacak. 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da gürültü kirliliğinin çözülmesi gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Belediye bünyesinde oluşturulan online sistemle kontrolleri yapacağız. Bu yıl gürültüye geçit vermeyeceğiz" dedi.

EN AZ 3 GÜN KAPATMA
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kaymakamlık ve çevre müdürlüğü ekipleriyle denetimlere katıldıklarını belirtirken Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, "Belediyelerin ceza kesme yetkisi yok. Ancak uyarılarımızı yapıyoruz" dedi. "Yüksek ses kriteri"nin üstüne çıkan mekânlara ise ceza yağıyor. Çevre müdürlüğü yetkilileri ses sınırını aşan işletmelere ilk olarak, 12 bin, ikinci kez 24 bin, üçüncü kez tekrarlanması halinde ise 36 bin YTL ceza kesiyor. Sonra ise en az 3 gün kapatma geliyor. Ünlü eğlence mekânı Sortie'nin işletmecisi Erol Kaynar da gürültüyü azaltmak için İtalya'dan nokta atış yapan müzik sistemi getirdiklerini söyledi. Reina'nın işletmecisi Mehmet Koçarslan ise geçen yıl yaşanan sıkıntılar nedeniyle ses sistemini yeniden düzenlediklerini anlattı.