kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Abdullah Gül Condoleezza Rice

"Operasyona kendimiz karar veririz"

Rice, Gül'ü arayarak Ulus'taki saldırı nedeniyle taziyelerini iletti. Rice, terörle mücadelede işbirliğini yoğunlaştıracaklarını da söyledi..
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü arayarak Ulus ve Güneydoğu'daki kanlı saldırılarla ilgili taziyelerini iletti. Terörle mücadelede ABD halkı olarak Türkiye'nin yanında olduklarını belirten Rice, terörle mücadelede işbirliğini yoğunlaştıracaklarını da vurguladı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, önceki akşam gerçekleşen telefon görüşmesinde Gül de PKK konusundaki beklentilerini yineledi. Gül, terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Gül, dün Batum'a hareketinden önce Rice ile görüşmesine ilişkin, "ABD Dışişleri Bakanı hem bu saldırıyı telin etti, hem de bölücü terör örgütüyle mücadelede bizimle birlikte hareket edeceklerini bir kez daha teyit etti" dedi. Gül, görüşmede sınır ötesi operasyonun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine de, "Bu konularda kendimiz karar veririz, başkalarıyla konuşmayız" yanıtı verdi.

"SINIR ÖTESİ" KAYGISI
Bu arada, AB Ankara büyükelçilerinin geçen Perşembe günü yaptıkları toplantıda Ulus'taki hain saldırı ve sınır ötesi operasyon ihtimali de ele alındı. Büyükelçilerin çoğu, saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini belirtirken, hedefin Ankara olmasından duyulan kaygı vurgulandı. Toplantıda, Türkiye'nin Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon yapması ihtimaline dönük endişelerin de dile getirildiği öğrenildi.