kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"İmalatı Ortadoğu ve Balkanlar'a dağıtmak için en doğru lokasyon burası"

Taşıma işlemleri zor geldiği için şu anda yıllık 50 vinçten fazla satış yapmamaya çalıştıklarını söyleyen Bıyık, üretime geçince satış adedinin de artacağını kaydetti..
* Türkiye'de üretime geçmeye İtalyanlar kolay razı oldu mu? FM Gru'nun şu anda yalnız İtalya'da ve Brezilya'da üretimi var. Yani Türkiye üçüncü üretim ülkesi olacak. Aslında ciddi talebe rağmen Türkiye'nin çok da istikrarlı olmadığını düşünüyorlar. Fakat öylesine önemli bir yerde ki Türkiye onlar için... Türkiye kendi inşaat gelişimi dışında Romanya ve Bulgaristan gibi iki genç ve gelişmeye yeni başlayan AB ülkesine çok yakın. Diğer taraftan Rusya, Kazakistan, Ukrayna gibi enerjinin bol olduğu ve bu işten kazanılan paranın inşaata kullanıldığı pazarlar var. Suların durulmasını beklediğimiz Irak var. Bu şartlar altında hem iç pazarın kalitesi, hem de dışarıya mal satılabilecek konumu nedeniyle Türkiye imalat yapmak adına en doğru lokasyon. Bir de tabii ki partnerlerine güveniyorlar.

* Fabrikayı nereye kurmayı düşünüyorsunuz? İstanbul'a yakın olacak. Düzce taraflarını düşünüyoruz. Teşvikten de yararlanabilmek adına bir organize sanayi bölgesi (OSB) mantıklı tabii. İnşaata bir sene içinde başlarız. Her şey kâğıt üzerinde projelendirildi; tüm hazırlıklar tamam ama başlamaya vakit yok. Onlar da biz de ful çalışıyoruz ve işlere yetişemiyoruz.

* Yatırım bütçesi ve kapasite ne kadar olacak? 20 milyon Euro kadar bir yatırım planlandı. Kapasite ise yıllık 500 bin vinç olacak. Fakat ilk etapta 200 adet kadar vinç üreteceğiz. Bu sayıyı üç yılda 500'e çıkarmayı hedefliyoruz. İlk anda değil de yavaş yavaş çıkmak gerekir basamakları. 150 kişi istihdam edeceğiz. Bununla birlikte taşeronlar da harekete geçecek. Çelikçi, motorcu, nakliyeci, elektrikçi... Fakat Türkiye'de imalat olmadığı için hammadde zorluğu var. O nedenle bazı ithal malzemeler ile çalışılacak. Yaklaşık 15-20 sektör bu hareketten para kazanacak.