kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
LİMİTİ AŞMAK YOK... Geçen yaz olduğu gibi bu yaz da eğlence yerlerindeki müziğin gürültü kirliliğine yol açmaması için birtakım tedbirler alındı. Eğlence yerleri belirlenen limiti aşmayacak şekilde müzik yayını yapacak.

Gece yarısından sonra yüksek sese ağır ceza

Ercan SARIKAYA / MERKEZ
Çevre İl Müdürlüğü bu yıl uygulayacağı "yüksek ses kriteri"ni belirledi: Eğlence yerlerinde saat 24.00'ten sonra dışarıya ulaşan sesle, müziksiz ortamdaki sesin farkı 5 desibelin üzerindeyse mekan kapatılabilecek..
Boğaz'daki gece kulüplerine geçtiğimiz yıl gürültü nedeniyle kesilen cezaların tartışma yaratması üzerine Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile eğlence mekânlarının temsilcileri dün bir araya gelerek toplantı yaptı. Toplantıda mekân sahipleri sorunlarını yetkililere anlatırken, yetkililer de bu yıl gerçekleştirilecek uygulamalar konusunda bilgi verdi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda konuşan Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Emin Birpınar İstanbul'un tarihi turistik pazarlanacak bir çok ögesi bulunduğunu ancak İstanbul'da gürültünün pazarlanamayacağını söyledi. Birpınar, "Eğlence mekaânının içine karışmıyoruz. Orada ses istenildiği kadar açılabilir. Yeni teknolojilerin kullanılması halinde müziğin kısılmasına gerek yok. Dışarıya ulaşan sesin, müziksiz ortamdaki sesle arasındaki farkın 5 desibel üzerinde olmaması gerekiyor" dedi. Birpınar, limiti aşmaya devam eden mekânları kapatabileceklerini söyledi. Boğaz'daki mekânlar için Büyükşehir Belediyesi'ne işletmelerin ses perdesi yapmasına izin vermesi için yazı yazacağını da anlatan Birpınar, geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 milyon YTL gürültü cezası yazıldığını dile getirdi. Çubuklu Hayal Kahvesi ortaklarından Ebru Köktürk, sezonun başlamak üzere olduğunu ve toplantının geciktiğini belirterek "Bu yaz İstanbul'un sesi çıkacak ama kısık çıkacak. Büyükşehir Belediyesi'nin encümen kararına göre de zaten müziği 24.00'ten sonra kapatmamız gerekiyor" diye konuştu. Çırağan Sarayı Ziyafet Direktörü Fuat Köroğlu ise 2010 Avrupa başkenti adayı İstanbul'da yasaklama yoluna gidilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, "Ya sadece yemek ve dans müziği yapacağız ya da 24.00'ten sonra herkesi kapalı mekâna alacağız. Artık sabaha kadar sürecek yaz düğünleri olmayacak" dedi.