kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Memleket meselesinde kurucu kuşaklar hep daha duyarlı, biz MBA* kuşağıyız'

ŞAH TANYERİ
Kale Grubu İcra Başkanı Zeynep Bodur Okyay, ihtilalleri yaşayan sanayicilerin memleket meselelerinde MBA eğitimli genç sanayicilerden daha duyarlı olduğunu söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Memleket meselesinde kurucu kuşaklar hep daha duyarlı, biz MBA* kuşağıyız'
Kale Grubu Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu yıl 50'nci yılını kutlayan Kale Grubu şirketlerinden Kale Seramik'in 'en ince, en büyük boyutlu ve en hafif' seramiğini üretmesi nedeniyle Çanakkale'nin Çan ilçesindeki fabrikada düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Okyay, tam toparlanma sürecine girmişken buna sekte vurulmaması gerektiğini söyledi. Tek parti iktidarının yanında hızlı karar alabilecek uyumlu koalisyonların da olabileceğini ifade eden Okyay, dünyadaki hızlı değişime ayak uyduracak bir hükümet gerektiğini vurguladı.

AHKÂM KESMEK OLMAZ
Muhalefetteki partilerin iktidar olunca 'ateşten gömleği' giydiğini ve önceki söylemlerini bıraktıklarını kaydeden Okyay, şöyle dedi: "Muhalefetteki gibi ahkam kesmek olmaz. Muhalefetteki söylemleriyle devam ederlerse kaygı duyarım. Genelde merkez sağ partiler -Özal döneminde de öyle oldudaha proaktif, daha çabuk kararlar alabiliyor. Geçmişte tek başına iktidar olan yüzde 100 sosyal demokrat bir iktidar görmedim. Koalisyon içinde yer alan sosyal demokratlar o günün şartlarına uygun davrandılar. Seçimlerden iyi bir sonuç çıkmasını arzu ediyorum. Çok partili koalisyonları tercih etmem."

SİYASET STK'LARIN İŞİ
Sanayicilerin bireysel açıklamalarının daha çok istikrar ortamının devamıyla ilgili olduğuna işaret eden Okyay, "Sanayici için öncelik o. Kendi çarkını döndürecek, çalışanlarına maaşını ödeyecek, ihracat taahhütlerini yerine getirecek. Sosyal, siyasal istikrarla ilgili sorunların ise platformlarda dile getirilmesini bekliyor. Sivil toplum kuruluşlarının, TOBB, TÜSİAD benzeri organizasyonların bu tarz açıklamaları yapması düşünülüyor" dedi. Okyay, Asım Kocabıyık, Feyyaz Berker gibi sanayi duayenlerinin laiklikliğe sahip çıkma duyarlılığı açısından genç kuşaktan farklılık gösterdiklerine dikkat çekilmesi üzerine ise şunları söyledi: "Olabilir. Tabii o kuşak, kurucu kuşak. Onların misyonları farklı, dolayısıyla yapıları da farklı. Onlar tek parti dönemini görüp sonra bu sisteme geçişi yaşayanlar. İhtilaller, şunlar bunlar... Onları daha fazla yaşayanlar. Memleket meseleleri diyelim, bunlara da birazcık daha duyarlı. Misyonları da öyle olduğu için diye düşünüyorum. Sonuçta genç sanayiciler 80 sonrası doğanlar veya benim gibi biraz öncesi. Bizim kuşaklar, ikinci jenerasyonlar veya kendi işini kuran müteşebbis insanlar. Her şey ekonomi üzerine dönüyor, herşey para para para. Biz MBA kuşağıyız, biz MBA yaptık."

Master Of Business Administration (MBA) olarak adlandırılan İşletme Mastırı yurtdışında tercih edilen bir program.
Haberin fotoğrafları