kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Öğretmenin ölüm haberi öğrencilerini gözyaşına boğdu.

Deprem öğretmene okul yolunda kurşun

Enis YILDIRIM - Aslı UYUR
Ankara'da derse yetişmeye çalışan öğretmen Deprem Sarıkaş kimliği belirsiz bir kişi tarafından ensesinden vurularak öldürüldü Deprem öğretmenin siyasi cinayete kurban gittiği iddia edildi..
Başkentte görev yaptığı okuluna giderken önü kesilen öğretmen Deprem Sarıkaş, okuluna 100 metre kala ensesinden vurularak öldürüldü. Ankara'nın Yenimahalle ilçesi İvedik caddesi üzerinde bulunan Mustafa Kemal Lisesi'nde edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Deprem Sarıkaş (41), dün sabah okulunun alt sokağındaki evinden çıkarak yürümeye başladı. Derse yetişmeye çalışan Deprem öğretmenin önü, 09.45 sıralarında kimliği belirsiz bir kişi tarafından kesildi. Kabanlı ve şapkalı kişi silahını çekerek Deprem Sarıkaş'ın ensesine 3 el ateş etti. Hastaneye kaldırılan yaralı öğretmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Polis 30 yaşlarındaki saldırganın peşinde. Deprem Sarıkaş, Muş Varto'da dünyaya geldi. Annesi 1966'da binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremde kendisine hamileydi ve sağ kurtuldu. Oğluna da "Deprem" adını verdi. Deprem öğretmenin 1999'da Yolava'daki depremden de 6 katlı binanın enkazından sağ çıktığı öğrenildi. 1.5 yıl önce dünya evine giren Sarıkaş'ın eşi Sema Sarıkaş'ın da aynı okulda edebiyat öğretmeni olduğu öğrenildi.

'KAFA TOKUŞULUYOR'
Sarıkaş'ın 17 Haziran 2004'te öğretmenler kurulu toplantısında, öğrencilerin kafa tokuşturduğu gerekçesiyle okul müdürüyle tartıştığı öğrenildi. Sarıkaş'ın, "Belirli bir siyasi görüşün selamlaşma biçimi olan kafa tokuşturma sınıflara kadar inmiş" dediği, müdürün ise "Sınıfa giremeyecek duruma gelebiliriz" karşılığını verdiği ifade edildi. Sarıkaş'ın kan davası nedeniyle öldürülmüş olabileceği üzerinde de durulurken, Eğitim- Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "Bu olay organize, planlı bir saldırıdır" dedi.
Haberin fotoğrafları