kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Teslim olmazsanız sizi ölüm bekliyor'

Binlerce Filistinli, bir kez daha mülteci olup yollara düştü. Beş gündür terör örgütüyle ordu arasındaki çatışmada sıkışan halk kaçarken, hükümet operasyon için rest çekti..
Lübnan iç savaştan bu yana en büyük iç çatışmalara sahne oluyor. Pazar günü Nehr El Bared mülteci kampında El Fetih El İslam'a bağlı militanlarla ordu arasındaki gerilim 5'inci gününde... Başbakan Fuad Sinyora ülkedeki Filistinli örgütlerin temsilcileriyle görüştükten sonra örgüte göz yummayacaklarını söyledi.

'ANLAŞMA YOK'
Başbakan, "Terörün kökünü kazımak için, kardeşlerimiz, Filistinli mültecilerin güvenliğini koruyacağız" diyerek sert bir ültimatom verdi. Lübnan Savunma Bakanı Elias Murr da "teröristlerle anlaşma yapmayız" dedi. Ve militanlar teslim olmazsa kendilerini bekleyen tek seçeneğin ölüm olduğunu açıkladı.

KIZILAY YOLA ÇIKTI
Bu açıklamaların ardından Lübnan donanması kamptan deniz yoluyla kaçmak isteyen örgüt üyelerinin şişme botlarını vurdu. Ordu sözcüsü kaç militanın öldüğü hakkında bilgi vermedi. Kamptaki çok sayıda mülteci evlerini terk ederken hâlâ kampta çok sayıda Filistinli de var. Kızılay'a bağlı bir yardım konvoyu mültecilere temel ihtiyaç maddelerini ulaştırmak için Suriye'den yola çıktı.