kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya hali

ABD
İkinci bebeğini de takside doğurdu

İlk bebeğini takside dünyaya getiren ABD'li bir kadın, ikinci kez yine hastaneye yetişemeden takside doğum yaptı. ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde yaşayan Stephanie Green'in bebeğini dün dünyaya getirmesi planlanıyordu. Ancak salı günü sancıları tutan Green, bindiği taksi trafik yüzünden hastaneye yetişemeyince, Green, "Bu kez başaracağıma emindim. Hastaneye yetiştik diye seviniyordum ki suyum geldi. Ardından da bebeğim" dedi.

ÇİN
Çin malı diş macunları 'ölümcül zehirli' çıktı

Çin ile Orta Amerika ülkeleri arasında diş macunu krizi çıktı. Panama ve Dominik Cumhuriyeti, Çin'den ithal edilen diş macunlarının ölümcül bir zehir içerdiğini saptayınca ülkedeki bütün macunları piyasadan kaldırma kararı aldı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, macunlarda motor soğutucularında kullanılan dietil glikol tespit edildi. Bu madde insanlarda ölüme neden olabiliyor. Dominik Cumhuriyeti, Çin'den ithal edilen iki diş macunu markasını yasaklarken Panama hükümeti de raflardan kaldırma kararı aldı.

İNGİLTERE
Veliler çocuklarını e-karneyle izleyecek

İngiltere'de öğrenciler artık "zayıfları" saklayamayacak! Hükümet destekli bir proje kapsamında okullar velilere özel bir internet sitesi kuruyor. 12 okulda pilot uygulamaya geçilen projeye göre anne babalar okulun internet sitesine girerek çocuklarının notlarını ve devamsızlıklarını öğrenip, öğretmenlerle sohbet edebilecek. Yetkililer ise bu yöntem sayesinde öğrencilerin ailelerini kandıramayacaklarını ve aile-okul arası işbirliğinin pekiştiğini söylüyor.

ABD
Yaraları iyileştirmek için 'mucizevi su'

ABD'li bilim adamları, yaraların iyileşmesini hızlandıran "süper su" geliştirdi. New Scientist dergisinde yayınlanan habere göre, bir Kaliforniya firması tarafından geliştirilen "süper suyun" virüsleri, bakterileri ve mantarları öldürdüğü belirtildi. Suyun hastane mikrobu olarak bilinen MRSA'ya karşı da etkili olduğu belirlendi. "Mucizevi su", saf suyun yarı geçirgen sodyum klorür membranından geçirilmesi ve sonucunda oksiklorür iyonlarının ortaya çıkmasıyla elde ediliyor. Suyun ana unsurunu, mikropların hücre duvarlarını delen, elektrik yüklenmiş moleküller olan bu oksiklorür iyonları oluşturuyor.
Haberin fotoğrafları