kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Katliam gibi kaza: 8 ölü, 28 yaralı

Yeni Haber
Manisa'da meydana gelen trafik kazasında 8 kişi öldü, 28 kişi yaralandı. Yaralılar Manisa ve İzmir'deki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaza, gece saat 22.30 sıralarından Manisa Sabuncubeli mevkiinde meydana geldi.

*"Manisa'da katliam gibi kaza" haber videosunu izlemek için tıklayınız


İzmir'den aldığı yolcuları İstanbul'a götürmek üzere saat 22.00 sıralarında yola çıkan ve Manisa yönüne gitmekte olan Turgay Balta (33) yönetimindeki Güzel İzmir Seyahat'e ait 34 FGR 96 plakalı yolcu otobüsü, yolun kaygan olması nedeniyle virajı alamayarak devrildi.
Orta refüje çarptıktan sonra durabilen otobüsün içerisindeki 8 kişi hayatını kaybederken 28 kişi de yaralandı.

Kaza sonrası yol tamamen trafiğe kapanırken olay yerine çağrılan AKS 110 ekipleri otobüsün içerisinden ölü ve yaralıları çıkarmakta güçlük çekti. İzmir'den gelen 112 Acil Yardım ekipleri 10 yaralıyı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Bornova Trafik Hastanesi'ne götürürken, Manisa 112 Acil Yardım ekipleri ise 16 yaralıyı Merkez Efendi Devlet Hastanesi ile Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan durumları ağır 2 yaralıdan İsmail Gündoğan (31) ile Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan durumu ağır Tayfun Özyılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kazada hayatını kaybeden diğer 6 yolcunun kimlikeri henüz belirlenemedi.

Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan otobüs sürücüsü Turgay Balta ile yardımcısı Emin Onyıldız jandarma tarafından gözaltına alındı. Şoför Balta'nın jandarmaya, "Yokuş aşağı virajı alırken frenlerin boşalması nedeniyle fren rot durumuna girdi ve kilitlendi. Frenin kilitlenmesi sonucu otobüsü durdurmaya çalışırken soldaki bariyerlere vurdum, daha sonra ise otobüs yan yattı." açıklamasını yaptığı öğrenildi.

Otobüsün yedek şöförü Emim Onyıldız ise "Biz İzmir garajından 29 yolcu ile yola çıktık.Yolda birkaç yolcu da almıştık. Ben istirahat ediyorum, birden gürültü ile kendime geldiğimde otobüsün devrildiğini gördüm" dedi. Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yolculardan Lütfiye Saper, kazadan önce şoförün telefonla görüştüğünü iddia etti. Aynı iddiada bulunan Mehmet Subakan isimli yolcu da şoförün yanındakilerle GSM kartı alış-verişi yaptığını öne sürdü.

Balıkesir ve İstanbul'a yolcu taşıyan otobüste ilk belirlemelere göre isimleri tespit edilen şu yolcuların bulunduğu belirlendi:

Ali Şahin, Mehmet Gübakan, İbrahim Sarper, Lütfiye Sarper, Sundüs Mungan, Gökhan Uz, Seyfi Bolat, Ömer Şerif, Erkan Avcıoğlu, Yüksel Avcıoğlu, İsmail Gündoğan, Nuri Emre, Gülya Erdem, Berat Sönmez, Ahmet keskin, Birol Canlı, Tayfun Özyılmaz, Ahmet Akdoğan, Şöför Turgay Balta ve yardımcısı Emin Onyıldız. Otobüsteki diğer yolcunun isimlerini tespit etme çalışmaları sürüyor.

Kaza nedeniyle Manisa İzmir İstanbul yolu, her iki taraftan üç saat süre ile trafiğe kapatıldı. Geciş Menemen ve Turgutlu üzerinden İzmir'e verildi.

CHA