kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ulus’ta patlamanın olduğu yerde polis çevrede kuş uçurtmuyor.

Eşzamanlı hain saldırı önlendi

FERİT ZENGİN/MERKEZ
Ankara'daki saldırıdan 1 saat önce İstanbul'da 3 kişiyle gözaltına alınan kadın canlı bombanın, Bakırköy'de kendini patlatacağı ortaya çıktı..
Ankara Ulus'ta meydana gelen patlamanın olduğu gün İstanbul'da da bir kadın canlı bombanın eşzamanlı olarak kendini Bakırköy Meydanı'nda patlatarak katliam yapacağı ortaya çıktı. Polisin dikkatli çalışması sonucu kadın canlı bombanın bombayı kuryeden almadan bir saat önce polis tarafından yakalanarak bir facianın önüne geçildi.

EYLEM AMAÇLI
Akkuş'un yaptığı katliam saldırısından bir saat önce Ümraniye'de kendisine yardım ve yataklık eden 3 kişiyle birlikte yakalanan 25 yaşındaki G.K. adlı kadın canlı bombanın, Emniyet'te verdiği ifadede eş zamanlı olarak katliam yapmayı planladığı ortaya çıktı. Canlı bomba olduğunu ifadesinde itiraf eden kadın terörist, polise saldırı planı ve hedefini tek tek anlattı. Kadın canlı bomba bölücü örgüt PKK tarafından Kandil Dağı'nda bomba eğitimi alarak eylem amaçlı İstanbul'a gönderildiğini söylediği öğrenildi. Kadın canlı bombanın hedefinin Bakırköy Meydanı olduğu iddia edilirken, patlatacağı bombayı, bomba kuryesinden almak için hazırlık yaptığı ileri sürüldü. Çok sayıda örgütsel dökümanla ele geçirilen canlı bombanın yakalandığı evde yapılan aramalarda bomba yapımında kullanılan malzemeler ile aletlerbulundu. Polis canlı bomba ile birlikte gözaltına alınan 3 zanlıdan ikisinin bomba yapmayı çok iyi bilen örgüt elemanları olduğunu belirtti. Öte yandan Ulus'taki saldırıyı üstlenmeyen PKK'nın, dünya kamuoyunda zor duruma düşmemek için böyle bir strateji geliştirdiği belirtildi.

YENİ STRATEJİ

İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Mart ayı itibariyle 100'ün üzerinde canlı bombayı Kuzey Irak sınırından yurda soktuğu ve 18 Mayıs itibariyle sözde ateşkesi bozduğunu ilan ettiği öğrenilen bölücü örgütün geliştirdiği başka bir stratejinin ise bomba kuryesi ile canlı bombanın eylemin gerçekleşeceği güne kadar birbirlerini tanımaması stratejisi. Emniyet makamlarının 2 ay önce ortaya çıkardığı bu stratejiye göre, canlı bomba, saldırıdan 15-20 gün önce gönderiliyor. Bir yakınının yanına gönderilen bombacı, çevreye kendini ziyaretçi ve misafir olarak kabul ettirdikten sonra örgüte bilgi vererek bombayı beklemeye başlıyor.