kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eskrima tekniği ile bıçak kullanma bu resimde görülüyor.

Misyonerleri eskrima tekniğiyle kesmişler

Ömer ADIYAMAN / MALATYA / MERKEZ
Misyonerlerin boğazının kesilmesinde azmettiricilikle suçlanan Günaydın, katliamda babasından öğrendiği sokak savunma sanatı eskrimayı kullandıklarını anlattı..
Malatya'daki katliamının planlayıcısı olduğu iddiasıyla tutuklanan Emre Günaydın'ın zanlı arkadaşlarıyla Hıristiyan olmuş gibi davranarak sık sık kitapevine gittiklerini, Kurtlar Vadisi dizisindeki gibi içlerine sızdıklarını anlattığı öğrenildi. Misyonerlerin kitapevindeki bilgisayarda "Üç elma" adıyla kaydettikleri Malatya'daki misyonerlerin isim listesine ulaşmaya çalıştığını anlatan Günaydın, misyonerleri sorgulayıp bu belgeye ulaşmak için plan yaptığını söyledi.

ESKRİMA ÖĞRETMİŞ
Babasından öğrendiği Filipinler'e özgü bıçak ve sopanın kullanıldığı sokak savunma sanatı olan eskrimayı iyi bildiği için yanında ip götürdüğünü belirten Günaydın, eskrima teknikleriyle 3 kişinin el ve ayaklarını bağlayarak yüzüstü yere yatırdığını anlattı. Üç elma dosyasının şifresini alamadıklarını belirten Günaydın, eskrima öğrettiği arkadaşlarının misyonerlerin boğazlarını kestiklerini öne sürdü.