kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tatbikatta soğuk rüzgarlar

Yeni Haber
İzmir'de yapılan Efes-2007 Tatbikatı'na Sezer ve Erdoğan arasındaki gerginlik damgasını vurdu. Tören alanına önce Büyükanıt geldi. Ardından gelen Erdoğan yanlışlıkla Sezer'in koltuğuna oturdu. Törene en son gelen Sezer'i Büyükanıt karşılarken, Erdoğan önce yerinden kalkmadı. Erdoğan, daha sonra Sezer yerine oturmak için gelince kalkıp elini uzattı. Sezer'de Erdoğan7ın yüzüne bakmadan soğuk bir şekilde elini sıktı.
Daha önce Yunanistan ve Türkiye arasındaki olası bir savaş üzerine kurulan tatbikat senaryosu bu yıl terörizm ve etnik baskı sonucu çıkan bir çatışma üzerine kuruldu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ''(Efes-2007) Tatbikata katılan birliklerin özellikle modern silahlarla araç ve gereçleri kullanmadaki üstün yeteneklerini görerek gururlandık'' dedi.

Efes-2007 Tatbikatı'nın Seferihisar'ın Doğanbey bölgesinde icra edilen fiili
atışlı seçkin gözlemci günü faaliyetleri sona erdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, faaliyetlerin bitiminde tatbikata katılan uçaklara yer desteği sağlayan İleri Hava Kontrolörü Aracı, emniyetli ses ve görüntü geçmeye yarayan TASMUS ve MEKA sistemleriyle mobil harita timi hakkında bilgi aldı.

Sezer, tatbikat bölgesinden ayrılmadan önce Genelkurmay Başkanı orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı tebrik ederken şunları söyledi:

''Tatbikata katılan birliklerin özellikle modern silahlarla araç ve
gereçleri kullanmadaki üstün yeteneklerini görerek gururlandık. Tatbikata katılan birliklerimizin başta komutanlar olmak üzere subay, astsubay, erbaş ve erlerini yürekten şahsınızda kutluyorum. Başarılar diliyorum.''
Orgeneral Büyükanıt da, Sezer'in bu sözleri üzerine ''Sağ olun, gurur
verdiniz'' dedi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül iki ayrı helikopterle İzmir'e gitti. Orgeneral Büyükanıt, kuvvet komutanları ve jandarma genel komutanı da askeri helikopterlerle bölgeden ayrıldı.