kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pınar Eczacıbaşı

DP'nin aday adaylarının hepsi birbirinden ünlü

Aday adaylığı süresi dün sona eren DP'ye başvuranlar arasında, eski bakan Işılay Saygın, Eczacıbaşı ailesinden Pınar Eczacıbaşı, eski İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey gibi isimler bulunuyor..
Milletvekilliği aday adaylığı başvuru süresini dün sona erdiren Demokrat Parti'ye 2 bin 950 kişi başvurdu. Başvuranlardan 550'sinin kadın olduğu açıklandı. 22 Temmuz seçimlerinde DP'den milletvekili adayı olabilmek için başvuru yapan aday adayları son gün de DYP'ye akın etti. DYP ünlü isimlere süre sınırlaması getirmezken, kendiliğinden başvuru yapanların ise işlemleri tamamlandı ve değerlendirme süreci başladı.

ULUSOY REDDETTİ
Başvuru yapan isimler arasında Eczacıbaşı ailesinden Pınar Eczacıbaşı, ünlü sanatçı ve CHP milletvekili Zülfü Livaneli'nin kız kardeşi Seyhan Livaneli, eski MHP'li Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, eski İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey gibi isimler var. Dün DYP Genel Merkezi'ne gelerek genel başkan yardımcılarıyla bir süre görüşen eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın da, başvuru belgelerini teslim etmemesine rağmen aday olmaya hazırlandığı öğrenildi. Eski Petrol Ofisi Genel Müdürü Mehmet Gültekin ile 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın koruma müdürü Musa Öztürk de DP'den milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a da DP'den teklif gittiği ancak Ulusoy'un bu teklifi kabul etmediği öğrenildi.

AYGÜN'E ONAY
Seçimde DP'nin kozlarından biri olması beklenen ATO Başkanı Sinan Aygün'e ise kendi meclisinden onay çıktı. ATO Meclisi'nin dünkü toplantısında "Siyasetten davet var, girmemi uygun buluyor musunuz? Hangi partiden girmemi uygun görürsünüz?" sorularını yönelten Aygün'e oda üyeleri oybirliğiyle destek verdi. Aygün için DYP Genel Merkezi'nin 11'inci katında bir oda hazırlandığı ve DYP lideri Ağar ile yaptıkları görüşmelerin devam ettiği öğrenildi. DP'nin 25 Mayıs'ta düzenlenecek bir törenle kamuoyuna açıklanacağı belirtilen parti programı 30 Mayıs'a ertelendi.