kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rafet Akgünay kimdir?

ANKA
Yeni Haber
Rafet Akgünay'ın, daha önce Washington Büyükelçiliği Müsteşarlığını görevini yürütmesi, ABD'yi ve ABD'lileri yakından tanımasını sağladı. Bir dönem Başbakan Erdoğan'ın Dışpolitika Danışmanlığı'nı da Akgünay son olarak Dışişleri Bakanlığı'nda Siyasi İşler Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü.

Akgünay, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmasının ardından aynı üniversiteden dokora derecvesi aldı. Dışişyeri Bakanlığı'nda göreve başlamasının ardından Lefkoşa, Tel Aviv ve Atina'da görev yapan Akgünay, daha sonra Türkiye'ye dönerek Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik Dairesi'nde çalıştı. Akgünay, Roma'daki NATO Savunma Kolejinde Kıdemli Türk Temsilcisi olarak görev yapmasının ardından, Dışişleri Bakanlığı Güvenlik uluslararası Dairesi Başkanlığına getirildi. Washington Büyükelçiliğinde Elçi Müsteşarı olarak da görev yaptı. Siyaset Palanlama Genel Müdür Yardımcısı olan Akgünay, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in görev döneminde 1998-2000 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemi'nde görev aldı.

Pekin Büyükelçisi olarak atanan Akgünay, buradaki görevinin ardından Başbakan Erdoğan'ın Dışpolitika Danışmanı oldu.

Terörle Mücadele Özel Temsilciliği'ne getirilmeden önce son olarak Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Akgünay, evli ve 2 çocuk sahibi.