kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer'in ''görevden alındığını'' bildirdi.Terörle Mücadele Özel Temsilciliğine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rafet Akgünay atandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada Terörle Mücadele Özel Koordinatörü emekli orgeneral Edip Başeri'n görevden alındığını, ancak mekanizmanın başka bir isimle devam edeceğini açıklamıştı.

Edip Başer, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada özel koordinatörlük mekanizmasının işlemediğini ifade etmişti. Ardından Başer'in Haziran ayında görevinden ayrılabileceği dile getirilmişti.

Başbakanlıktan kısa süre sonra yapılan açıklamada görevden alınan emekli orgeneral Edip Başer'in yerine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Rafet Akgünay'ın atandığı açıklandı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, terör örgütü ile yürütülen mücadelenin yanı sıra, örgütün yurtdışındaki desteklerinin kesilmesi ve faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla ABD ile ikili planda, ABD ve Irak ile üçlü planda sürdürülen çalışmaların büyük bir önemle devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu çerçevede daha önce görevlendirilen Orgeneral Edip Başer'in konu ile ilgili olarak ulusal ve uluslararası platformlarda ve bazı basın-yayın organlarında yer alan bazı beyanatlarının çalışmaları olumsuz yönde etkileyeceği göz önünde bulundurularak görevinin sona erdirilmesi uygun görülmüştür.

Yerine söz konusu ülkelerle yapılacak görüşmelerde Türk heyetine başkanlık etmek ve Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'na üye olarak katılıp, Kurul tarafından kendisine verilecek diğer görevleri yürütmek üzere Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Rafet Akgünay görevlendirilmiştir" denildi.