kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Son kalan kapıyı açıp çantasını toplayacak

AHMET DİRİCAN
Emekli Orgeneral Edip Başer, Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilciliği görevini haziranda bırakmaya hazırlanıyor. Başer "Bir kapı kaldı, onu da açtıktan sonra ayrılıyorum" dedi..
Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer, "Bu mekanizma artık bitti" sözleriyle Ankara-Washington hattında PKK konusundaki en üst düzey mekanizmanın iflas ettiği sinyalini verdi. Başer'in Haziran'da görevi bırakması, Irak savaşından bu yana terörle mücadele konusunda Washington ve Ankara arasında yaşanan hayal kırıklıklarının en son halkası olacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesine kesin gözüyle bakılırken 2002'de Yüksek Askeri Şura kararıyla emekliye sevk edilmesi kadar AK Parti'nin geçmişte milletvekili adaylığı önermesi ve Terörle Mücadele Özel Temsilciliği'ni üstlenmesi de sürekli tartışma konusu olan Başer, 9 aydır yürüttüğü görevi için, "Artık bu mekanizma bitti" dedi. Başer, ayrılma kararını SABAH'a açıkladı. Geçen yıl Eylül ayında üstlendiği görevi sırasında yapılanların tümünün kamuoyuna açıklanmadığını, sürekli olumsuz eleştiriler yöneltildiğini vurgulayan Başer, üzülmesine karşın eleştirileri hoşgörüyle karşıladığını belirterek şöyle devam etti:

ÖNEMLİ İŞLER YAPILDI
"Tabii bizim elimize silah alıp terörist avına çıkmamız söz konusu değil. Bizim görevimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet gibi devletin kurumlarını saf dışı bırakmak değil, onlara kapılar açmaktı. Açtığımız kapılar sayesinde ilgili kurumlar önemli işler yaptı. Ama açılan bir kapı yeni bir kapının açılmasını gerektiriyor. Şimdi bizim açmamız gereken bir kapı daha kaldı. Ben görevimi en geç bir ay içinde, haziran ayında bırakıyorum. Bu kapı da açıldıktan sonra bir mekanizmaya ihtiyaç yok."