kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Nuri Ok görevini devretti

Yeni Haber
Emekliye ayrılan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, görevi eski Başkanvekili Abdurrahman Yalçınkaya'ya devretti.

Ok, Yalçınkaya'nın 4 yıl boyunca kendisine çok yardımı olduğunu belirterek, "Artık bağımsız olarak, özgür olarak, hukuka uygun olarak bu görevi yürütecektir" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda savcılar ve idari personelin yanı sıra Onursal Başsavcı Vural Savaş, eski savcı ve AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün de katılımıyla devir teslim töreni yapıldı. Nuri Ok, görev yaptığı 4 yıl boyunca hukukun öne çıkması için gayret gösterdiğini belirterek, "Her şeyin hukuk olduğu çağımızda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve yargının önemi ortadadır" dedi. Türkiye'de hukuk devleti ilkesi ve demokratik ortamın daha da yerleşeceğine inandığını belirten Nuri Ok, Yalçınkaya'yı övdü. Yalçınkaya'nın 4 yıl boyunca kendisine çok yardımcı olduğunu dile getiren Ok, "Artık bağımsız olarak, özgür olarak, hukuka uygun olarak bu görevi yürütecektir" diye konuştu.

Nuri Ok'a bir demet çiçek sunan Yalçınkaya, Ok'un görev süresi boyunca sergilediği üstün meziyetleri unutmayacaklarını, meslek aşkı ve dürüstlüğünün kendilerine her zaman örnek olacağını ifade etti.
Abdurrahman Yalçınkaya'nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçilmesi nedeniyle boşalan Başsavcıvekilliği için Yargıtay Genel Kurulu'nda yarın seçim yapılacak.

YARSAV'DAN PLAKET

Yargıtay Onur Günü'nde yaptığı konuşmada, Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) kapatılma sürecine destek verdikleri gerekçesiyle Yargıtay yönetimini eleştiren Nuri Ok'a, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu bir plaket verdi. Eminağaoğlu Ok'a, verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

(ANKA)