kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Adil Timurtaş

Tetikçiye temizlikçi kadrosu

Abdurrahman ŞİMŞEK / HABER MERKEZİ
Adı bugüne kadar işlenen pek çok faili meçhul cinayetle anılan PKK itirafçısı Adil Timurtaş'ın jandarmada temizlikçi kadrosunda çalıştığı ortaya çıktı..
PKK itirafçısı Adil Timurtaş ile ilgili bilgiler kapatılan Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Bağcılar İlçe Başkanı Lezgin Bingöl Nisan 2005 tarihinde JİTEM adına bazı kişiler tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle polise şikâyette bulunmasıyla ortaya çıkmaya başladı. Yakalanan Timurtaş delil yetersizliğinden bırakıldı. Daha sonra adam öldürme suçundan bir kez daha yakalanan Timurtaş hakkındaki dosyayı tekrar ele alan savcılık, üzerinden çıkan ve Jandarma Özel Harekât Grup Komutanlığı'nda görev yaptığını belirtilen askeri kimliğin durumunu sordu. Jandarma Timurtaş'ın 1992'de Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı'nda "temizlikçi" olarak göreve başladığını yazdı.

TAKDİRNAME ALMIŞ

Komutanlık, Timurtaş'ın 23 Haziran 1993'te "dolandırıcılık, çalıntı ve sahte plakalı araç kullanmaktan" tutuklandığını ve TSK'dan ilişiğinin kesildiğini ifade etmesine karşın Kara Kuvvetleri Özel Görev Kuvvet Komutanlığı'nın Timurtaş'ı 1998'de "takdirname" ile ödüllendirdiği belirtiliyor.