kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

İzmir mitingi FB'nin zaferi

Gazete siyasette kızışan gelişmeleri izlerken "taraf" olduğu izlenimi veriyor mu?
Okurlardan eleştiriler birbirini izliyor:
"Dünyada ses getiren İzmir mitinginin SABAH'ın sürmanşetini oluşturmasını beklerdim. FB'nin şampiyonluğu tüm ülkeyi bağlamaz ama bu muhteşem toplumsal miting tüm Türkiye'yi bağlardı sanırım. Bu nedenle manşetlerin daha duyarlı olması gerekirdi." (Erkan Şarman)
"Köşenizi ilgiyle okuyorum. İzmir haberini ıskaladınız. Varsa yoksa mortgage haberi ve Fenerbahçe. Dünya basınının bahsettiği bir haberi taraf olmayan bir gazetenin yazmaması söz konusu olabilir mi?" (Yaşar Telli)
"Sizce 14 Mayıs 2007'nin manşeti ne olmalıdır? FB şampiyonluğu mu, İzmir mitingi mi?" (Uğur Aktan)
"Mutlaka taraf olun. Ama sadece demokrasiden yana taraf olun." (Veli Ekemen)
"Bugünkü (14 Mayıs) gazetemizde FB'nin şampiyonluğu sürmanşet olmuş ve İzmir cumhuriyet mitingi gölgede kalmış. İzmir'deki mitingin önemi yok mu?" (Erol Kepenek)
"Büyük rakipleriniziden bazıları taraflı gazetecilik ile ülkeyi kamplaşmaya sürüklemeye devam ederken SABAH'ın ölçülü bir tavır sergilediğini düşünüyorum. İyi ki varsınız." (Erman Atamanlı)
Gazetenin bağımsız Okur Temsilcisi olarak gazetenin birinci sayfa toplantılarına katılıyorum. Bu toplantılar sayfa içeriğiyle ilgili fikirlerin uçuştuğu, tartışmalara açık, haberleri iyice tarttığı "açık oturumlar"dır.
Öyle günler olur ki, "haber kuraklığı" nedeniyle toplantılarda editörler kıvranır. Veya kocaman haberler nedeniyle ne yapacağını enine boyuna düşünür.
13 Mayıs Pazar günü, ana gündem belliydi: İzmir mitingi ve FB'yi şampiyon edebilecek olan o maç.
Neyse başka büyük bir gelişme olmadı, tercihler sıkıntı yaratmadı.
Mitinge katılmış, ona gönül vermiş olan okurların "sayfanın tamamını bu olaya ayırsaydınız" temennisi anlaşılır bir şey. Çünkü onların dünyası bu.
Peki lig şampiyonluğu? Türkiye haftada bir lig şampiyonu mu ilan ediyor da bu kanıksanmalı, kenara atılmalı?
Bu "olay" nedeniyle o gece sabaha kadar uyumayan, milyonlarca FB taraftarının dünyasını nereye koyacağız?
SABAH'ı eleştiren okurlar, acaba 14 Mayıs'ta diğer büyük gazetelere baktılar mı? Hemen tümünde bu iki olay sayfada eşit veya eşite yakın büyüklükte görülmüştü.
Okurlarımız şunu akıldan çıkarmamalı: Bu gazete herhangi bir siyasi misyona hizmet için değil, okurlarına doğru haber, özgür yorum aktarmak, Türkiye ve dünyayı en açık pencereden izletmek için var.
Eksiği buralardaysa, meslek ilkelerini göz ardı ediyorsa, tartışmaya devam...