kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

El Kaide Lübnan'ı karıştırdı

Filistin-İsrail arasındaki gerginlik devam ederken dün Ortadoğu'dan bir çatışma haberi daha geldi. Bu sefer Lübnan'da askerler ve El Kaide'ye bağlı bir grup arasında çatışma yaşandı. Ordunun sert müdahale ettiği olaylarda 48 kişi öldü.....
Ortadoğu, yaklaşık bir haftadır kan ağlıyor... Filistin'de Hamas ve El Fetih güçleri arasında yaşanan çatışmalar ve buna eklenen Filistin-İsrail gerginliğinin ardından şimdi Lübnan büyük bir kargaşanın ortasında... Ülkede 1975-1990 iç savaşından bu yana ilk kez iç çatışmalar yaşanıyor. Lübnan ordusu ve El Kaide'ye bağlı Fetih El İslam isimli grup arasında çıkan çatışmada 13'ü asker 48 kişi öldü. Olaylar, Lübnan güçlerinin Trablus kentinde gruba ait bir daireye baskın düzenlemesiyle başladı. Cuma günü meydana gelen bir banka soygununun ardından iki soyguncuyu bulmaya çalışan askerler sert karşılık aldı. Ardından Trablus yakınlarındaki Filistinli mülteci kampı Nahr El-Barid'de çatışmalar çıktı. Ordu kampı kuşattı.

DEVRİYELER HEDEF OLDU
Çıkan çatışmada 7 asker ve 4 Filistinli grup üyesi öldürüldü. Yerel haber ajansları bir grup militanın daha sonra, devriye gezen askerleri hedef aldığını duyurdu. Bu çatışmayla eş zamanlı olarak Lübnan'ın kuzeyindeki Kura bölgesindeki kontrol noktalarına da saldırı düzenledi. Saldırıda 4 asker öldü. Bunun üzerine ordu daha büyük bir operasyon düzenleme ve ağır silahlar kullanma kararı kararı aldı.

'ATEŞ KAPILARINI AÇACAĞIZ'
Dün bütün gün süren çatışmalarda ölü ve yaralı sayısı arttı. Grup bir açıklama yaparak, "Kışkırtıcı davranışları Lübnan ordusuna ve bütün Lübnan'a karşı ateş kapılarını açmamıza neden olacak" dedi. Lübnan İçişleri Bakanlığına göre, adı ilk olarak 2006 yılı sonlarında duyulan Fetih El İslam örgütü, Suriye ile bağlantılı. Öte yandan İsrail savaş uçaklarının dün Hamas'ın Gazze'deki liderlerinden birinin evine düzenlediği füze saldırısında 3 kişi öldü. Hamas kaynakları evin milletvekili Khalil al-Hayya'ya ait olduğunu ancak politikacının evinde bulunmadığını açıkladı.
Haberin fotoğrafları