kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fuhuş olayı ilçeyi karıştırdı: 12 yaralı

Yeni Haber
Yozgat'ın Sorgun İlçesinde fuhuş olayına adı karışan bir kişinin alkol aldıktan sonra Cumhuriyet Caddesi'nde üzerindeki elbiseleri çıkartıp, küfür etmesiyle başlayan olaylarda biri 3 katlı toplam 5 evin yakıldığı, bir otomobilin tahrip edildiği, av tüfeği ile ateş edilmesi sonucunda da 12 kişinin hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Fuhuş olayına adı karışan Ayhan isimli bir şahsın, alkol aldıktan sonra üzerindeki elbiseleri çıkartıp, Cumhuriyet Caddesi'nde ilçe halkına küfrettiği ileri sürüldü. Bunun üzerine caddede bulunan esnafın, şahsı dövüp, linç etmeye kalkıştığı, ancak olaya polisin müdahale ederek, şahsı kurtardığı kaydedildi.

*Yozgat'taki gerginlikle ilgili fotoğraf galerisi için tıklayınız


Olayın ilçede duyulması üzerine bin civarında Sorgunlu, akşam saatlerinde toplanıp, Agahefendi ve Yenidoğan Mahallesi'nde fuhuş yapıldığı ileri sürülen evlere yöneldi. Önce, fuhuş olayına adı karışan Ayhan isimli şahsın evine yönelen kalabalık, kapı önünde park halinde duran otomobili tahrip edip, tek katlı evi ateşe verdi.

Çıkarılan yangını itfaiye ekipleri söndürmeye çalışırken, öfkeli grup bu kez diğer bölgelerdeki evlere yöneldi. Fuhuş yapıldığı ileri sürülen diğer eve
geldiklerinde evde bulunan bir kişinin kendisini koruma amacıyla pompalı av tüfeği ile kalabalığa ateş açarak kaçtığı ve 12 kişinin saçmalarla yaralandığı öğrenildi.

İLÇEYE TAKVİYE POLİS VE İTFAİYE YÖNLENDİRİLDİ

Sorgun polisinin olaylara müdahalede yetersiz kalması üzerine, önce Yozgat il merkezinden, daha sonra da diğer ilçelerden polis ve jandarma takviye kuvvetleri ilçeye yönlendirildi.Güvenlik birimleri ilçeye ulaşıncaya kadar, kalabalık fuhuş yapıldığı ileri sürülen diğer evleri de tahrip edip, ateşe verdi. İtfaiye ekipleri çıkarılan yangınları söndürmek için çalışırken, Yozgat merkez ve çevre ilçelerden de yangınlara müdahale için itfaiye ekipleri Sorgun'a geldi.

Yangınlar, çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alınarak, söndürüldü. Evlerde yangın esnasında kimsenin bulunmadığı bildirildi.
Agahefendi ve Yenidoğan Mahalleleri'nde bir otomobili tahrip eden ve biri 3 katlı toplam 5 evi ateşe veren grup, daha sonra sloganlar atarak, ilçe merkezine yöneldi.

Bu esnada ilçeye gelen Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sezai Akgün, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ile kriz masası oluşturup, olayları değerlendirdiği sırada, grup, İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Polis ve Jandarma tarafından Emniyet Müdürlüğüne alınmayan grubun ısrarı üzerine, 2 kişi Vali Çiçek ile görüştürüldü.Görüşmenin ardından polis otosundan yapılan uyarı üzerine kalabalık, dağıldı.

KALABALIK TEKRAR TOPLANDI


Emniyet Müdürlüğü önünden ayrılan kalabalık, fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen şahısları ilçede arayıp, bulamayınca yeniden toplandı.

Öfkeli kalabalığı Sorgun Belediye Başkanı Şimşek ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Akgün durdurdu. Şimşek ve Akgün, ''Sizlere söz veriyoruz, bu tip insanları Sorgun'dan göndereceğiz. Herkes evine gitsin, daha fazla taşkınlık yapmayın'' diye uyardılar.Kalabalık, uyarıyı dikkate alıp, dağıldı.

OLAYLAR BUGÜN DE SÜRDÜ

Ancak Yozgat'ın Sorgun ilçesinde fuhuş yapıldığı gerekçesiyle 5 ev ve bir aracın yakılmasından sonra başlayan olaylar bugün de sürdü. Gözaltına alınan 12 kişinin serbest bırakılmasını isteyen yüzlerce vatandaş, yolları kapatıp kaymakamlık ve emniyete yürüdü.

Polis, eylemcilere cop ve biber gazıyla müdahale etmesi üzerine eylemciler polise taşla saldırdı.

Yüzlerce kişi gruplara ayrılarak Sivas-Yozgat karayolunu kapattı. Araçların camlarını kıran yüzlerce Sorgunlu, valinin hükümet konağı önüne gelmesini ve arkadaşlarının bırakılmasını istedi.

Tüm ikna çabalarına rağmen eylemlerinden vazgeçmeyen ilçe halkı, Sorgun-Sivas karayolunda yaklaşık üç kilometre yürüyüş yaptı. Polis uyarılarını dinlemeyen eylemcilere cop ve biber gazıyla müdahale edilmesi üzerine eylemciler polise taşla saldırdı.

ESNAF İŞYERLERİNİ KAPATTI

Ankara, Sivas, Çorum ve Tokat'dan gelen çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat timleri eylemcilere müdahale etti. Grup dağıldıktan kısa bir süre sonra tekrar ilçe meydanında toplanmaya başladı. Sokaklarda eylemler sürerken Sorgun'da esnaflar işyerini kapattı.

Öte yandan, Yozgat Valisi Amir Çiçek de Sorgun'a gelerek yetkililerden bilgi aldı.

VALİ: "OLAYLAR KONTROL ALTINDA, YASAL İŞLEM BAŞLATILDI"

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sorgun ilçesinde çıkan olayların kontrol altına alındığını, gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını söyledi.

Vali Çiçek, olayları çıkartanlar hakkında gerekli soruşturmanın başlatıldığını belirterek şunları söyledi: "Sorgun ilçemizde fuhuş yapanlar ile halk arasında başlayan gerginlik sonrası bazı provokatörlerin de kışkırtmasıyla üzücü olaylar yaşanmıştır. Yaralıların durumlarında endişe edecek bir durum bulunmuyor. Savcılık olaya el koymuş olup sorumlular hakkında gereken yapılacaktır."

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali, ilçede olağanüstü bir durumun söz konusu olmadığının altını çizdi. Öte yandan Sorgun ilçesinde polis ve jandarma ekipleri devriyelerini sürdürüyor. Fuhuş yaptırdıkları iddia edilen kişiler ile vatandaşlar arasında çıkan olaylarda havaya açılan ateş sonucu ve bıçak darbeleriyle yaralananlar Yozgat Devlet Hastahanesi'nde tedavi altına alındı.


AJANSLAR