kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zarar bildiren şirketlere yakın takip

Yeni Haber
Maliye Bakanlığı, sürekli zarar bildiren şirketleri yakın takibe aldı. Gelir ve kurumlar vergisi beyanlarında arka arkaya zarar bildiren şirketleri ve son 2 yıl içinde sürekli devreden KDV beyanında bulunan firmaları "kapsamlı" vergi denetimine tabi tutulmaya başlandı.

Maliye Bakanlığı, vergi gelirlerini yükseltmek için vergide kaçağın en yoğun olduğu sektörlere yönelik incelemeleri artırdı. Vergi dairesi başkanlıklarının bulunduğu illerde riskli görülen sektörler normal vergi denetimi dışında ikinci bir denetimden geçiyor.

Maliye yetkilileri, merkezi denetim elemanları ve Vergi Dairesi Başkanlıkları kapsamında görevli denetmenlerce gerçekleştirilen bu incelemelerin hasılat tespitine dönük olduğunu dikkat çekiyorlar.

Yetkililer, kapsamı genişletilen vergi incelemesinde sektör ayırımı yapılmayacağını belirterek, 2007 yılı vergi gelirlerinin de artacağına işaret ediyorlar.

TEMİZLİK ŞİRKETLERİ İNCELENİYOR

Başta kamu kurumlarına hizmet veren taşeron temizlik şirketleri olmak üzere bu sektörde hizmet veren firmalar ve buralardan mal-hizmet alımı yapan mükellefler de denetleniyor. Bu kapsamda yapılan incelemelerde, medyada çıkan haberler de ihbar kabul ediliyor.

Maliye yetkilileri, Ankara'da özellikle avukatlar, inşaat müteahhitleri ve temizlik şirketlerinde, İstanbul'da da, gayrimenkul, eğitim, müşavirlik hizmetleri alanlarında yoğun bir şekilde çalışıldığına dikkat çekiyorlar.

(ANKA)