kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gazze İsrail füzeleri altında

Yeni Haber
Filistin Başbakanı Haniye, dünyaya 'bu katliamı durdurun' çağrısı yaptı. ..
Nursel Gürdilek - İsrail'in Gazze Şeridi'nde artan hava saldırıları, Gazze şehrinin orta bölgesinde elektriklerin de kesilmesine neden oldu.

Gazze şehrinin doğusundaki bölgelere, sabaha karşı saat 02.00 civarında en az 6 füze saldırısı daha yapıldı. Füzelerin ardından, bölgedeki insanların çoğu elektriksiz kaldı.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Gazze'nin Secaiye bölgesinde, milletvekili Halil Haya'nın evine dün gece yapılan ve en az 8 kişinin öldüğü saldırı ve ardından düzenlenen saldırılardan sonra Filistin televizyonunda yaptığı açıklamada, Filistin halkının korkunç bir katliamla karşı karşıya bulunduğunu, işgal kuvvetlerinin, kadınlar ve çocuklar dahil sivilleri hedef aldığını, tesisleri yerle bir ettiğini belirtti.

Haniye, konuşmasında, Filistin halkının direniş için mücadele verdiğini ve şehitlerin kanının boşa gitmeyeceğini söyledi. Haniye, Filistin halkına birlik ve beraberlik çağrısında da bulundu.

Filistin Başbakanı, El Fetih ve Hamas gruplarından da aralarındaki anlaşmaya uymalarını ve İsrail saldırılarına karşı tek vücut olmalarını istedi. Haniye, dünyaya da İsrail katliamlarına önleme çağrısı yaptı. Haniye, Arap Birliği ülkeleri ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, İsrail saldırılarına karşı harekete geçmesini istedi.

Hamas parlamento grubu sözcüsü Salah Bardavil de İsrail'in seçilmiş Hamas milletvekillerine yönelik saldırısını çok ciddi olarak niteledi ve Hamas'ın buna sessiz kalmayacağını belirtti.

İSRAİL'E KASSAM ROKETİ SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

İsrail'in yoğun hava saldırılarına rağmen, Gazze Şeridi'nden İsrail'e Kassam roketi saldırıları da sürüyor. Son 24 saatte İsrail tarafına en az 17 Kassam roketinin atıldığı bildirildi. Sabah atılan 3 roketin biri, Aşkelon'un güneyindeki açık araziye düşerken, diğer ikisi Sderot yakınlarında bir kibutz yakınına düştü, ancak herhangi bir ölüm ya da yaralanmaya neden olmadı. Dün akşam düşen roketlerden biri, yine bir kibutzda garaja isabet etmiş, araçların zarar görmesine neden olmuştu.

İsrail Evimiz (Yisrael Beiteniu) partisi milletvekillerinden İsrael Hasson, parlamentoya, roket saldırılarının zararlarının, Filistin Yönetimi adına İsrail tarafından toplanan vergi ve fonlardan karşılanması için yasa önerisi sundu.

Hasson, Filistin yetkililerinin Kassam roketleri saldırılarının
sorumluluğunu alması zamanının geldiğini belirterek, önerisinin amacının, İsrail'in söz konusu zararları kendi cebinden finanse etmesini önlemeye yönelik olduğunu ifade etti.

AVİ DİCHTER: HALİD MEŞAL DE LİSTEDE..

İsrail iç güvenlik bakanı Avi Dichter, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Hamas'ın Suriye'deki Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'in de İsrail ordusunun hedefli suikastlar listesinde olduğunu söyledi ve "İnanıyorum ilk fırsatta ona da güle güle diyecekler" dedi.

Halid Meşal'in de dokunulmazlığı olmadığını, onun da bunu bildiğini ifade eden Dichter, "Eğer Haniye de terör saldırılarını planlayan liderliğin bir parçası ise o da kesinlikle hedeftir" diye konuştu.
İsrail'in eski Savunma Bakanlarından, şimdiki Altyapı Bakanı Binyamin Ben Eliezer ise hedefli suikast operasyonlarına destek verdiğini, ancak bir kara harekatına karşı olduğunu söyledi.

Ben Eliezer, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, askerlerin Gazze Şeridi'ne girmelerinin aylarca kalmalarına neden olabileceğini, bunun ise sorunlar yaratacağını ifade etti.

Öte yandan, İsrail askerleri, Batı Şeria'daki Nablus'ta Hamas'a ait olduğu belirtilen 3 televizyon bürosu ile bir radyo istasyonunu kapattı; içindeki malzeme ve ekipmanlara el koydu. Yetkililer, yayınların halkı kışkırtıcı yönde yapıldığını öne sürdü.