kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Evlilik teklifini çikolata sosuyla pastaya yazdı

DIŞ HABERLER
İstanbul'daki terör saldırısında Türk nişanlısı ölen İngiliz Graeme Carter ile hemşire Ayşe Bilge çifti sürpriz evliliklerini İngiliz gazetesine anlattı..
2003 yılında İstanbul'daki HSBC Genel Müdürlüğü ve İngiltere Başkonsolosluğu'na düzenlenen terör saldırısı 31 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Saldırının en çok vurduğu kişi ise saldırılarda vize kuyruğunda bekleyen Türk nişanlısı Hülya Dönmez'i kaybeden İngiliz Graeme Carter'dı. Yüzünden ağır yaralanan Carter, hastaneye tedavi için yatırıldığında nişanlısının ölmesiyle dünya başına yıkılmıştı. Ancak Carter'ın hastanede kaldığı süre boyunca kendisi ile yakından ilgilenen hemşire Ayşe Bilge ile başlayan arkadaşlığı evliliğe kadar gitti. Genç çift aşklarını İngiliz News Of The World gazetesine anlattı. Graeme Carter "İçine düştüğüm durumda mutluluğu yeniden bulduğuma inanamıyorum. Görme yeteneğimi kaybetmiştim. O anda birden Ayşe karşıma çıktı. Onu göremiyordum ama bana inanılmaz destek oluyordu. Akşam sekizden sabaha kadar yanımda kalmaya başladı. Geceleri yürüyüşe çıkıyorduk. Benim sadece ilaca ihtiyacım vardı. O bana hayat verdi. Ayşe ile aramızda öyle bir bağ oluştu ki bu bizi evliliğe kadar götürdü" dedi.

RESTORANDA SÜRPRİZ YAPTI
Ayşe Bilge ise iki kez evlilik töreni yaptıklarını söyleyerek, "Bombalı saldırı trajedisi bana dünyanın en muhteşem eşini verdi. İlk tanıştığımız gece aramızda böyle bir ilişki doğacağını tahmin bile edemezdim" diye konuştu. Bilge İngiltere'ye Carter'ı ziyaret için gittiğinde kendisine yapılan sürpriz evlenme teklifini şöyle anlattı: Bir restorana girdik. Yemek bitti. Graeme birden ortadan kayboldu. Daha sonra pasta siparişi verdi. Masama gelen tabakta çikolata sosuyla "Benimle evlenir misin" yazılıydı. Carter çifti şu anda İngiltere'de yaşıyor. Ayşe Bilge'nin Lincoln Üniversitesi'nde ticaret eğitimi aldığı öğrenildi.
Haberin fotoğrafları