kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ünlü tenisçiler Harem'e girecek GALERİ

Yeni Haber
İstanbul'da bu yıl 3. kez düzenlenen Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 uluslararası bayanlar tenis turnuvası, yarın ön eleme maçlarıyla başlayacak.

Tekstilkent Arena'da yapılacak tenis turnuvasında, dünya sıralamasına 2. sırada bulunan ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, seri başı olarak katılıyor.

İstanbul Cup Medya Direktörü Cahit Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Sharapova'nın sakatlığı nedeniyle İstanbul Cup'a katılamadığını belirterek, ''Sharapova'nın bu sene İstanbul'a gelme planı yoktu. Rus tenisçi Roma'daki turnuvaya katılacaktı. Ancak sakatlığı nedeniyle Roma'ya katılmadı, İstanbul'a geldi. Bunlar teniste küçük sürprizlerdir'' dedi.

Maria Sharapova'nın İstanbul'da turnuvaya katılacağı için çok heyecanlı olduğunu kaydeden Yavuz, ''Sharapova kortları çok beğendi. İstanbul'u henüz gezmedi, ancak havalimanında kendisine gösterilen ilgiden de çok memnun kaldı. Ayrıca kendisini İstanbul'a getiren Türk Hava Yolları'ndan da memnun olduğunu söyledi. 21 Mayıs Pazartesi günü turnuvanın ana tablo maçları başlayana kadar basına demeç vermek istemiyor. Sadece dinlenip, antrenman yapıp, turnuvaya hazırlanmak istiyor'' diye konuştu.

Cahit Yavuz, ünlü Rus tenisçinin 21 Mayıs Pazartesi günü Topkapı Sarayı'nda yapılacak turnuvanın resmi açılışına katılacağını sözlerine ekledi.Turnuvada ilk turu maç yapmadan ''bay'' geçecek Maria Sharapova, ilk maçını 2. turda 22 Mayıs Salı günü oynayacak.

ÜNLÜ TENİSÇİLER İSTANBUL'DA KARŞILAŞACAK

İstanbul Cup tenis turnuvasında, Maria Sharapova'nın yanı sıra Rus Elena Dementieva ve ABD'li Venüs Williams gibi ünlü tenisçiler de raket sallayacak.

Dünya sıralamasında 13. sırada bulunan Dementieva, İstanbul Cup'ın 2 numaralı seribaşı olacak.

Turnuvada dünya sıralamasında 17. Patty Schnyder (İsviçre), 22. Venüs Williams (ABD), 28. Alona Bondarenko (Ukrayna) ve 40. sırada bulunan Anna Lena Groenefeld (Alman) da mücadele edecek.Turnuvanın toplam para ödülü 200 bin dolar olacak.

BU YIL 2 TÜRK TENİSÇİ ANA TABLODA

İstanbul Cup'ta bu yıl ilk kez 2 Türk tenisçi ''wild card'' ile ana tablo maçlarında yer alacak.Türk tenisçilerden İpek Şenoğlu ve Pemra Özgen de ana tabloda mücadele edecek.

Geçen yıl ilk kez İpek Şenoğlu ana tabloda yine ''wild card'' ile yer almış, fakat ilk turda Hintli Sania Mirza'ya 2-0 yenilerek elenmişti.

Türk tenisçilerden Eylül Benli ve Çağla Büyükakçay'ın da yarın başlayacak ön elemelerde ana tabloya kalmak için mücadele edeceği öğrenildi.

TENİSÇİLER TOPKAPI SARAYI'NDA HAREM DAİRESİ'NE GİRECEK

Turnuvanın bu yıl resmi açılışı 21 Mayıs Pazartesi günü Topkapı Sarayı'nda yapılacak.

Topkapı Sarayı'ndaki açılışta, Sharapova, Dementieva, Schnyder ve Venüs Williams'ın da aralarında bulunduğu tenisçilerin Harem Dairesi'nde sultanların giydiği kıyafetlerle fotoğraf çektireceklerini öğrenildi.

İlk kez 2005 yılında düzenlenen İstanbul Cup'ta Venüs Williams ile İpek Şenoğlu İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde gösteri maçı yapmıştı. Geçen yıl da turnuvaya katılan ünlü tenisçiler Kız Kulesi'nde tenis oynamıştı.

ALTIN RAKET HEDİYESİ

İstanbul Cup tenis turnuvasında 3 kez şampiyon olan tenisçiye özel olarak hazırlanan altın ve pırlantalarla işlenmiş özel bir raket hediye edilecek.

2005 yılındaki ilk turnuvayı Venüs Williams, geçen yıl yapılan ikinci turnuvayı ise İsrailli Shahar Peer kazanmıştı.

AA