kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kamil Koç Yönetim Kurulu Üyesi Sema Gülez

Sandığa giden seçmene yüzde 30 indirim geliyor!

MELTEM ERSOY
Kamil Koç, 20-21 Temmuz'a bilet alacak seçmene yüzde 30 indirim yapacak. Dönüş tarihi ne olursa olsun aynı indirimi uygulayacak olan şirket 8 bin kişiyi indirimli taşıyacak..
Erken seçim tarihinin 22 Temmuz olarak belirlenmesinin ardından otobüs firmaları da seçmeni sandığa taşımak için harekete geçerek, kampanyalar düzenlemeye başladı. Kamil Koç, 20 ve 21 Temmuz tarihlerine bilet almak isteyenler arasında seçmen kartını gösterenlere bilet fiyatında yüzde 30 indirim uygulama kararı aldı. Kamil Koç Yönetim Kurulu Üyesi Sema Gülez, bu oranın yasayla kendilerine tanınan en yüksek indirim oranı hakkı olduğunu söyleyerek, tam kapasite ile seçmen taşımaları halinde bu tarihlerde toplam 8 bin yolcuyu indirimli taşıyabileceklerini söyledi.

YAZLIKÇILARI TAŞIYABİLİRİZ
Gülez, bu tarihlerde gidiş bileti alan seçmenlerin dönecekleri tarih ne olursa olsun dönüş biletinde de aynı indirimin geçerli olacağını belirtti. Gülez ayrıca, bu dönemde yazlıklardan da sandıklara seçmen taşınacağını hatırlatarak, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini, korsan taşımacılıkla can güvenliğinin riske atılmaması gerektiğini vurguladı. "Bizim bu yönde de işbirliği yapmak için girişimlerimiz olacak" diye devam eden Gülez, seçim tarihi olarak 22 Temmuz'un belirlenmesinin otobüs firmaları için fazladan bir hareketlilik yaratmayacağını, çünkü bu dönemin zaten çok canlı bir sezona denk geldiğini dile getirdi.

UÇAK BİZİ VURMADI
Özellikle geçen yıl uçak bilet fiyatlarının düşmesi nedeniyle kendi yolcu sayılarının düşmediğini, tersine yüzde 15 oranında arttığını söyleyen Gülez, "Bunun nedeni alternatif hizmet ve saatlerle uçakların sunamadığı olanakları sağlamamız" dedi. İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya arası hatlarda yolcu sayısının uçak rekabetinden fazla etkilenmediğini anlatan Gülez, buna karşılık Karadeniz Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapılan otobüs taşımacılığının 'bittiğini' belirtti.