kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Domino's Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, Türkiye'nin dünyada en çok büyüyen 5 pazar arasında yer aldığını söyleyerek, "Anadolu'da pizzaya ciddi talep var, 2008'de fabrika kuracağız" dedi.

Lahmacunun merkezine pizza fabrikası kuruyor

Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, Domino's Türkiye'nin, dünyada en çok büyüyen ilk 5 pazar arasında yer aldığını söyleyerek, 11 yıldır faaliyet gösterdikleri Türkiye pazarında şube sayılarını 70'e çıktığını belirtti. "2007 yılı sonunda 93 şubeye, 2008 sonunda ise 200 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuşan Saranga, bu yıl 40 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Anadolu'da pizzaya yönelik ciddi bir talep olduğunu dile getiren Saranga, 2008 yılında doğu illerinden birine fabrika kuracaklarını, bu fabrika ile bölgeye de ulaşmayı hedeflediklerini, yeni kurulması planlanan fabrikanın yatırım tutarının 1-1.5 milyon dolar olacağını aktardı. Saranga, fabrika kurulacak illerin Adana, Erzurum, Diyarbakır ya da Elazığ olabileceğini söyledi. Saranga, evlere servis pizza pazarının büyüklüğünün 120-130 milyon dolar seviyesinde olduğunu belirtirken, Domino's Türkiye'nin cirosunun da bölgelere göre değişmekle birlikte yüzde 70 ila 80'inin evlere servisten geldiğini anlattı.

CİRO YÜZDE 43 ARTTI
Domino's Pizza Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Banu Güney de Domino's Pizza Türkiye'de yapılan suflenin Avustralya, Yeni Zelanda, Meksika, Yunanistan ve ABD gibi ülkelerden talep aldığını söyledi. Verilen bilgiye göre, 8-9 Mayıs tarihlerinde ABD'nin Las Vegas şehrinde 40 ülkeden 4 binden fazla çalışanın katıldığı "Uluslararası Domino's Pizza Kongresi'' nde Domino's Pizza Türkiye, 2006 yılı için 'Dünyadaki En İyi Domino's Pizza' ödülünü aldı. Aslan Saranga, ödülü 2006 yılında gerçekleştirdikleri yüzde 36'lık büyüme ve yüzde 43 ciro artışı ile kazandıklarını belirtti.