kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Bizi diktatörlük yıldırmadı ekonomide sistem önemli'

FURKAN ALP
Kriz dönemlerinde bile Türkiye'ye güvenerek yatırımlarına devam ettiklerini belirten General Electric International CEO'su Beccalli, "100 yıldır İtalya'da diktatörlükten, krallığa ve cumhuriyete kadar birçok yönetim gördük. Önemli olan ekonomik sistemin işlemesi" dedi..
General Electric International (GE) Başkan ve CEO'su Ferdinando Beccalli Falco, genel seçimlerden tek parti veya koalisyon çıkmasının Türkiye'de yakalanan ekonomik istikrarı etkilemeyeceğini belirtti. GE'nin Türkiye pazarında 100 yılı aşkın süredir bulunduğunu ve ilk yatırımı ise 1948 yılında yaptıklarını söyleyen Beccalli, "Biz her dönemde buradaydık. Geçmişte yaşanan ekonomik ve siyasi krizler yatırım kararlarımızı etkilemedi" dedi. Beccalli, ekonomik istikrar için mutlaka tek parti hükümetinin şart olmadığını ifade ederek, Hindistan'da 60 partili bir meclis, İtalya'da ise diktatörlük devrinden krallığa kadar birçok yönetim ile uyumlu çalıştıklarını vurguladı. 100 yıldır İtalya pazarında hizmet verdiklerine dikkat çeken Beccalli, "Diktatör de gördük, cumhuriyet de. Krallık döneminde bile GE olarak iş alanlarımızda başarıyı yakaladık. Hükümetler gitti, yenileri geldi. Almanya'da birbirleri ile geçinemeyen sağ ve sol bile koalisyon oluşturdu. Bizim için önemli olan ekonomide sistemin istikrarlı şekilde işlemesi" dedi.

REFORMLARA DEVAM MESAJI
Gelişmekte olan ülkeleri ilgi ile izlediklerini belirten Beccali, Türkiye'yi de yakından incelediklerini ve önümüzdeki dönemde özellikle enerji ve sağlık alanlarında yeni yatırımlar planladıklarını açıkladı. GE'de temel prensibin öncelikle yatırımın yönünü belirlemek olduğuna işaret eden Beccalli, "Türkiye son 5 yıldır özellikle makroekonomik anlamda gösterdiği disiplin ile büyük yol kat etti. Yabancı yatırımın yönlendirilmesi ve ülkeye çekilmesi anlamında mevcut hükümetin önemli adımları oldu. Yeni seçilecek hükümetten de bu alanda reformları devam ettirmesini bekliyoruz" dedi. Türkiye'de son dönemde yaşanan siyasi gerginliğin demokratikleşmenin getirdiği bir süreç olduğunun altını çizen Beccalli, sözlerine şöyle konuştu: "Yaşananlar demokrasinin bir parçası. Zorunlu bir dönemden geçiyorsunuz."