kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Firdevs - Bayhan - Barış

Amerika'dakiler ödül kazanıyor bizimkiler ise sürünüyor

ESİN ÖVET
Yurtdışında düzenlenen popstar yarışmaları dünyaya Will Young ve Jennifer Hudson gibi ünlü isimler kazandırdı. Bizim 'Popstar'lardan Abidin ve Firdevs ise işsiz kaldı..
Müzik dünyasına yeni yüzler ve sesler kazandırmak amacıyla düzenlenen 'Popstar' yarışmaları, yurtdışında kazandırdığı starlarla büyük sükse yaparken, ülkemizde hayal kırıklığı yaşatıyor. Mesela; 2002 yılında İngiltere'de düzenlenen 'Pop Idol' yarışmasının birincisi Willi Young ilk single'ıyla dünyanın en prestijli müzik ödüllerinden Brit Awards'ı kazandı. Erkeklerden oluşan 'One True Voice' isimli grup, İngiltere'de dört hafta boyunca 1 numarada kalarak 'Altın Plak' kazandı.

Abidin Adana'da işsiz
'American Idol'da keşfedilen Jennifer Hudson ise gerek yaptığı albümlerle gerekse geçen yıl rol aldığı 'Rüya Kızlar' isimli filmle kendini kanıtlayıp, 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' dalında Oscar ve BAFTA kazandı. Ülkemizde düzenlenen Popstar yarışmasının katılımcıları ise kaybolup gitti. Yarışma sırasında birbirlerini tanıyıp, aşık olan Abidin ile Firdevs'in, önce yolları ayrıldı, şimdi işsizlik ve parasızlıkla uğraşıyorlar. Şu sıralar yarışmanın birincisi Abidin memleketi Adana'da ailesiyle birlikte yaşamaya devam ediyor ve hiçbir işle uğraşmıyor. Bir dönem aşık olduğu Firdevs ile de görüşmeyen Abidin, yeniden İstanbul'a gelip albüm yapmayı umut ediyor. Ancak hiçbir plak şirketi bir dönemin Popstar'ı Abidin ile çalışmak istemiyor.

Firdevs'e kimse bakmıyor
Bu arada yarışma sonrasında bir albüm yapan Firdevs'in de şöhreti kısa sürdü. İş bulamadığı için geceliği 50 YTL'den pavyonlarda şarkı söylemeye başlayan Firdevs'e artık pavyonlar dahi iş vermiyor. Yarışmanın yapıldığı günlerde gazetelerde boy boy fotoğrafları yayımlanan Abidin ve Firdevs, bu ilginin devam edeceğini düşünerek Ateşehir'den bedeli 1000 YTL'lik iki daire kiralamıştı. Ancak ikilinin bir anda yakaladığı şöhret kısa sürdü. İşsiz kalan ikili, kiralarını bile ödeyemedi.

Diğerleri ne oldu?
Popstar yarışmasının üçüncüsü Bayhan'ın adı ise en son polisle girdiği silahlı çatışmada duyuldu. 2 ay önce Kadıköy'de çevreye ateş açan Bayhan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şimdi işsiz. Popstar yarışmasında üne kavuşan diğer isimler Serkül, Selçuk Yapar ve Elena da kısa sürede unutulan İsimler kervanına katıldı.
Haberin fotoğrafları